10 utilizari inedite ale detergentului de vase

Descopera cum poti folosi detergentul de vase dincolo de bucatarie. Detergentul de vase este unul din produsele prezente in viata ta de zi cu zi. Disponibil de sub diferite marci, si intr-o mare varietate de arome, detergentul de vase este usor de gasit si achizitionat.

detergent de vase

Dar ceea ce nu toata lumea stie, e ca acesta poate fi folosit in multiple activitati, nu numai in bucatarie. Detergentul de vase poate veni in ajutorul tau in diferite situatii, inlocuind alte produse:

1. Nefiind toxic pentru copii si animale, detergentul de vase este o buna arma impotriva insectelor. Astfel acesta poate fi folosit in loc de otrava pentru insecte. Poate fi folosit in intreaga casa, sau chiar direct pe plante si animale.

2. Detergentul de vase ajuta la eliminarea petelor de grasime de pe haine. Aplica detergentul pe pata, freaca si clateste cu apa pentru a scapa rapid de grasime. Metoda poate fi folosita si in cazul tesaturilor delicate cum ar fi matasea.

3. Detergentul de vase poate fi folosit si ca spray pentru plante. Ajuta la eliminarea insectelor, si formeaza un film protector. Evita pulverizarea de detergent in zilele calde, cand plantele sunt expuse la soare.

4. Detergentul de vase curata mobila de bucatarie. Pentru a curata mobilierul bucatariei, detergentul de vase este cel mai eficient. Amesteca intr-un recipient putin detergent si apa calduta. Pulverizeaza substanta pe mobila si apoi sterge cu o carpa umeda.

5. Curata motorul masinii cu detergentul de vase. O solutie compusa din 2 cani de detergent si un galon de apa, este o alterantiva economica pentru produsele specifice de curatare a motorului.

6. Detergentul de vase scoate petele de petrol.  Acopera pata cu bicarbonat de sodiu, si apoi pune detergent. Freaca si lasa sa actioneze cateva ore. Se clateste si se repeta operatiunea.

7. Curata pieptenul si peria de par cu detergent de vase. Se prepara o solutie calda cu cateva picaturi de detergent si apa calda. Substanta ajuta la eliminarea uleiurilor de ingrijire a parului ce se acumuleaza pe perii.

8. Da stralucire bijuteriilor cu detergent de vase. Daca vrei sa pastrezi bijuteriile curate si lucioase, pune-le cateva minute intr-un amestec de detergent de vase si apa minerala. Bulele ajuta ca detergentul sa patrunda in toate unghiurile si sa indeparteze murdaria. Poti folosi si o perie fina pentru a curata mai bine.

9. Scoate petele de pe covoare cu detergent de vase. Pentru a indeparta petele de pe covoare si mochete, sterge-le cu o carpa inmuiata in apa calda si detergent de vase, Detergentul va ajuta panza sa absoarba rezidurile.

10. Sterge frunzele plantelor cu detergent de vase. Inevitabil frunzele plantelor acumuleaza praf. Pentru a le curata si pentru ca acestea sa fie frumoase si lucioase, varsa cateva picaturi de detergent de vase in apa cu care vei sterge frunzele plantelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *