Petrece vacantele in Romania. Vei fi surprins sa afli cum

Cu totii ne-am saturat sa auzim cum se vorbeste de rau despre Romania. Daca ii intrebi pe romani, noi nu avem destintatii turistice bune, insa multi dintre cei care raspund abia daca au ajuns la litoral. Strainii gandesc insa altfel, asa ca hai sa aruncam o privire la cele mai bune locuri de vacanta, asa cum le considera turistii din afara tarii.

delta dunarii

1. Delta Dunarii ar trebui sa fie cel mai atractiv teritoriu al Romaniei, dar din pacate este o zona pe care foarte putini turisti o descopera. Este adevarat ca nu avem cele mai bune drumuri in zona, dar doar cele 23 de ecosisteme diferite si mii de specii de plante si animale care traiesc in Delta ar trebui sa fie motive suficiente pentru o saptamana de vacanta.

valea prahovei

2. Valea Prahovei reprezinta principala atractie montana. Printre locurile preferate de turisti se afla, in mod evident, Brasovul, gazda multor cladiri impresionante, dar si unul dintre cele mai calde orase de la noi. Insa, nu poate lipsi nici Sinaia cu al sau Castel Peles, Branul sau Rasnovul, cu a sa frumoasa cetate, dar si cu cel mai mare parc cu dinozauri de la noi.

manastirea voronet

3. Manastirile din Nordul Moldovei, adica Moldovita, Sucevita, Voronet si altele, reprezinta atat atractii pentru cei credinciosi si astfel motive bune de pelerinaj, dar si locuri foarte interesante pentru iubitorii de arta si natura. Faptul ca sunt pictate si ca exterioarele s-au pastrat atat de bine, reprezinta motive bune de vizita atat pentru straini, cat si pentru romani.

Statiunea-Mamaia

5. Mamaia este perla litoralului romanesc, dar nu este singura destinatie posibila a Marii Negre. Fiind insa cea mai mare si cea mai moderna, este si locul in care ajung cei mai multi straini. In mod cert insa, nu ai cum sa dai gres cu o excursie la mare, in special daca ai si asteptarile corecte de la aceasta zona si de la servicii.

Orase de poveste din Romania

timisoara

1. Timisoara este un oras atestat istoric in secolul 13 si a fost primul din Europa iluminat stradal pe baza de petrol. Asadar, macar din aceste puncte de vedere, reprezinta un loc important pentru romani. Insa, cum este si un loc cosmopolit, la granita a trei culturi diferite (romana, ungara si sarba), gazda a multor evenimente si a unor universitati cu sucese importante, el merita sa fie vizitat.

cluj-napoca

2. Cluj Napoca este un centru urban si cultural cosmopolit, care in ultimii ani a capatat din ce in ce mai multa importanta. Si cu toate concertele, festivalurile si evenimentele sportive care se vor desfasura aici in 2016, orasul devine un must visit. In plus, arhitectura veche si istoria bogata ii poate atrage pe toti cei interesati de o portie buna de cunoastere.

iasi

3. Iasi, desi a pierdut din stralucirea de odinioara, ramane unul dintre cele mai importante centre culturale din tara. Gazda celei mai vechi universitati, orasul in care straluceste Palatul Culturii, dar si Gradina Botanica, este un loc in care au trait importante persoanlitati (Eminescu, Creanga, Alecsandri sau Sadoveanu), asa ca are foarte multe case memoriale si muzee de vizitat.

Alba-Iulia

4. Alba Iulia nu este una dintre cele mai populare destinatii pentru turistii romani, dar strainii par sa adore orasul. Acesta are o cetate de-a dreptul impresionanta, care a supravietuit a trei perioade istorice diferite si acum le incorporeaza pe fiecare (de la o asezare romana a trecut la una medievala si apoi la una moderna).

 de vizitat in Romania

 

5. Sighisoara si Sibiu. Ambele orase sunt foarte vechi si au parte de arhitecturi deosebite pentru tara noastra. Festivalurile medievale, de teatru si muzica au loc an de an, motiv pentru care aceste orase sunt destinatiile preferate ale strainilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *