Florile potrivite pentru fiecare ocazie

La nasterea unui copil, mamei i se vor oferi flori de sezon si in special cele preferate.  Nu trebuie insa sa uitam ca pentru spital nu sunt recomandate florile puternic parfumate, ca margaritarul, lilacul, garoafele parfumate, crinii sau tuberozele.

La nasterea unei fetite se vor oferi buchetele alcatuite din flori de culoare roz si rosie, cum sunt bobocii de trandafir, fresia, garofitele, latirus si alte flori delicate, legate cu panglica alba sau roz.

La nasterea unui baietel se vor oferi buchetele alcatuite din flori de culoare albastra sau violet, cum sunt nu-ma-uita, viorel, panselute, anemone, latirus, legate cu panglica alba sau bleu.

La nasterea a doi gemeni se vor oferi doua buchetele identice.

Pentru ziua de botez sunt indicate florile de culori si forme delicate. Se pot oferi toate florile de culori pastel sau un buchetel cu flori divers colorate, precum si ramuri inflorite de cires, cais, piersic, prun, etc.

Pentru ziua de nastere a unui copil se va reuni intr-un buchet numarul de flori corespunzator varstei acestuia. Buchetul trebuie sa fie mic, vesel, multicolor si sa insoteasca jucaria sau cutia de bomboane.

flori oferte pentru fiecare ocazie
La sarbatorirea unei persoane adulte este bine sa oferim florile preferate, dar ne vom orienta si dupa sezon, varsta si sensibilitatea sa fata de natura. Va fi mai indicata oferirea unui buchet realizat cu gust, in functie de anotimp, combinat cu cu cadou potrivit.

Unei adolescente i se ofera un buchet alcatuit din boboci de trandafir roz sau rosii, fresia, garoafe, lalele, gerbera si alte flori delicate sau un frumos buchet din flori de camp. Daca numarul anilor impliniti este impar, buchetul va cuprinde un numar de flori corespunzator varstei. Daca persoana implineste un numar par de ani, este bine ca buchetul sa fie alcatuit din flori de o singura culoare – care reprezinta varsta – iar in centrul sau se va pune o floare de aceeasi specie sau din alta, de culoare diferita, care sa reprezinte anul in care paseste.

Unei femei i se vor oferi flori de culoare roz, rosie sau galbena ca: trandafiri, garoafe, gerbera si alte specii. Daca iubeste mult florile ii vom oferi orhidee, anturium, gloriosa si alte specii de flori delicate si pretioase. Si un buchet de flori de camp, frumos realizat, poate declansa o mare bucurile celor care iubesc natura.

Barbatilor nu li se potrivesc florile delicate. Acestora le vom oferi trandafiri din soiuri viguroase, garoafe de culoare rosie sau alba si crizanteme sau alte flori de sezon.

La logodna si nunta sunt adecvate toate florile nobile, cu aspect elegant si distins, dar si florile de camp. Fata va primi de la viitorul sot un buchet alcatuit din florile care-i plac in mod deosebit, in culoarea care se asorteaza cu culoarea rochiei.

La cununie, buchetul miresei va fi (de preferat) de culoare alba, alcatuit din garoafe, trandafiri, gerbera, margarete sau alte specii de flori.

Pentru nunta de argint vom oferi un buchet din trandafiri roz sau rosii, care are in centrul sau cativa boboci de culoare alba.

Pentru nunta de aur putem oferi flori de culoare galbena, cum sunt trandafiri, garoafe, gerbera, crizanteme.

In cazul in care vizitam un bolnav trebuie sa-i oferim florile preferate.  Ele trebuie sa invioreze atmosfera camerei de spital si sa dea o nota de optimism bolnavului. Nu vom oferi bolnavului flori puternic parfumate, si nici buchetele alcatuite din flori viguroase, care ocupa mult spatiu. Sunt indicate florile delicate, cu forme frumoase, si stralucitoare. De evitat culoarea alba, care nu se pune in valoare intr-o camera de spital. Florile delicate, asociate cu verdeata, creeaza o atmosfera placuta, relxanata, in camera bolnavului.

Pentru ornarea mesei, in cadrul unui eveniment, sunt indicate aranjamentele florale in vase joase, ovale, in care florile sa nu se ridice la inaltime prea mare, pentru a nu incomoda oaspetii. Se poate realita un aranjament reusit cu garoafe rosii si galbene, fresii galbene sau trandafiri, dar si cu alte specii de flori de sezon, aranjate asimetric. De evitat ornamentarea meselor cu specii care au floarea mare sau sunt puternic parfumate. Se pot aseza 2-3 aranjemente mici in diferite  puncte ale mesei, sau, in functie de lungimea si forma ei, numai unul, in centrul mesei. Ineresanta este si amplasarea unui singur aranjament, asimetric, la un capat al mesei.

La ornarea meselor nu trebuie sa uitam ca nu cantitatea de flori produce efectul scontat. Trebuie sa existe suficient spatiu pentru asezarea mancarurilor, iar flori trebuie sa fie numai cat este necesar pentru crearea unei ambiante placute. 

Vezi si Idei in alegerea buchetului de mireasa

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *