Cum se ingrijeste hortensia

Hortensia este o planta decorativa de exterior ce iubeste locurile umbrite si apa. Cu flori mari, viu colorate, anima parcurile si gradinile pe toata perioada verii.

Culoarea florilor hortensiei poate depinde de aciditatea solului in care a fost plantata. Pe solurile acide, hortensia poate sa aiba o nuanta de albastru, iar pe solurile alcaline nuanta de roz, sau rosu.
Daca vrei ca hortensia ta sa aiba culoarea albastra sau mov, poti folosi o substanta alcatuita din apa cu otet, sau poti adauga la radacina plantei cafea macinata, coji de citrice sau coji de oua. Daca vrei ca hortensia sa aiba culoarea roz, atunci pune in jurul florii, resturi de var sau caramida.

flori hortensia

Ingrijire hortensia
Hortensiei ii plac locurile putin umbrite. Ea nu are nevoie de soare pe tot parcursul zilei. Daca bate soarele peste ea cateva ore din zi, este suficient.
Hortensia trebuie udata cat mai des, in special in perioada de inflorire. Insa, atentie, prea multa apa poate sa duca la uscarea marginilor frunzelor, si chiar si a florilor. Pamantul trebuie sa permita scurgerea apei in exces.

Daca vrei sa reziste peste iarna in gradina, atunci trebuie sa o protejezi de frig. Acoper-o cu un carton peste care sa pui pamant, paie si frunze.

Primavara hortensia se taie in momentul aparitiei noilor lastari. Taierea se face deasupra nodului. Daca nu este taiata, hortensia va face ciorchini cu flori mai mici.

Daca vrei sa inmultesti planta, atunci fa-o prin divizarea radacinilor primavara devreme. Daca vrei sa muti o planta din ghiveci in gradina, cea mai buna perioada este toamna, niciodata in timpul verii.
Nu planta hortensia langa un copac. Radacinile pomului absorb foarte multa apa ceea ce poate afecta planta.

Hortensia este o planta toxica, frunzele si mugurii ei sunt otravitori, asa ca ai mare grija ca animalele tale de companie sa nu inchita parti ale plantei.

Ai grija de hortensia ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *