Cum se ingrijeste cala de ghiveci

cala ghiveciCala, originara din Africa, este o floare ce se ingrijeste usor. Ea are frunze cerate sub forma de lance, iar florile pot fi de diferite culori: alb, rosu, roz, galben, portocaliu, mov.

Ce trebuie sa stii despre cala, este ca ii place lumina, soarele si caldura, asa ca ai grija ca acestea sa nu ii lipseasca mai ales in perioada de crestere (inflorire).

In perioada de crestere, calei ii place sa aibe tot timpul pamantul umed. Dupa ce a ajuns la maturitate, nu o mai uda atat de des, ci doar atunci cand pamantul o cere, cand este uscat. Nu lasa apa sa stagneze in ghiveci sau in farfuriuta ghiveciului, aceasta poate duce la putrezirea radacinilor si uscarea plantei. Cala nu este foarte rezistenta la umezeala extrema dar nici la temperaturi joase.

Calei ii place, de asemnea, umiditatea. cu ajutorul unui pulverizator stropeste-o cu apa proaspata cel putin o data la 2 zile, iar daca afara este foarte cald, o poti face zilnic.

Transplantarea plantei se face o data pe an, in noiembrie. Asa ca, daca ai primit o cala intr-un ghiveci prea mic, asteapta luna noiembrie pentru a o muta intr-un ghiveci mai mare. Daca vrei sa multiplici planta, in momentul mutarii ia lastare laterale si planteaza-le in alte ghivece.

Cala trieste in ghiveci aproximativ 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *