Cum se ingrijesc plantele suculente

Ingrijirea plantelor suculente poate fi o activitate usoara daca stii cateva elemente de baza. Ingrijeste plantele suculente corespunzator pentru a le asigura o viata lunga si fericita.

plante suculente

Mai putina apa
Plantele suculente nu au nevoie de foarte multa apa. Unda plantele astfel incat pamantul sa se usuce intre udari. Vara, uda plantele suculente o data pe saptamana sau mai rar, iar iarna o data pe luna. Udarea in exces, va produce ingalbenirea frunzelor si putrezirea radacinilor.
Plantele suculente au nevoie de mai mula apa in perioada de crestere. Daca planta nu are suficienta apa, va incepe sa-si piarda frunzele.

Drenarea solului
Plantele suculente cu nevoie ca radacinile sa se usuce intre udari, iar pentru aceasta, pamantul are nevoie de un bun drenaj. Poti folosi un pamant special, sau chiar pietricele decorative.

Lumina
Plantele suculente au nevoie de multa lumina. Astfel ele vor creste fericite si sanatoase. Insa, nu le place lumina directa a soarelui, nu le place sa fie arse de soare. Daca ai plante suculente in casa, atunci gaseste-le cel mai luminos loc din casa. De obicei, acestea sunt fericite pe pervazul ferestrei. Totusi daca soarele bate direct in ele, si observi arsuri, atunci ar fi bine sa le schimbi locul.

Un semn ca planta suculenta nu are sificienta lumina este „intinderea”. Daca planta incepe sa se inalte, si are o multime de spatiu intre frunze, este semn ca nu are lumina suficienta. Incearca sa muti planta, pentru a avea lumina pe tot parcursul zilei.

plante suculente

Inmultire
Inmultirea plantelor suculente se realizeaza extrem de usor. Poti inmulti plantele suculente cu ajutorul petalelor. Ia petale de la flori suculente si pune-le pe un sol umed. Ele se vor prinde cu usurinta. In plus, este distractiv sa le vezi cum cresc de pe o zi pe alta.

Ai grija de pantele suculente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *