Cum se ingrijesc petuniile

Petuniile sunt plante ce infloresc toata vara. Ele nu necesita o ingrijire deosebita dar sunt mari iubitoare de lumina. Asa ca, principala regula este sa fie plantate in zone cat mai luminoase si insorite.

Petuniile sunt originare din Argentina si Brazilia, iar cultivarea lor in Europa a inceput in secolul XX. Acestea stau inflorite de primavara pana  toamna tarziu si se pot gasi sub diferite forme. Unele cresc sub forma de tufa, altele cresc atarnare – petunii curgatoare, decorand perfect pervazul si terasa dar si parcurile si aleile oraselor.

ingrijire petunii

foto: sieberz.ro

Petuniile se gasesc in diferite culori: rosii, roz, albe, galbene, violet, visiniu, albastru dar si in combinatii de culori.

Petuniile iubesc soarele si nu le palace vantul. Acestea trebuie udate des, astfel ca niciodata pamantul sa nu fie uscat. Daca petuniile nu sunt udate suficient se vor usca. In zilele calduroase, de vara, petuniile pot fi udate chiar de doua ori pe zi, dimineata si seara. De asemenea ele nu rezista iarna. Acestea se replanteaza in ficare an in lunile aprilie, mai. Daca ai petunii in ghiveci si vrei sa le pastrezi peste iarna asigura-le o temperatura de minim 4 grade si un loc luminos in casa ta.

Petuniile se inmultesc prin seminte dar si prin rasad. Atunci cand pui rasad in gradina este indicat sa pastrezi intre plantute o distanta de 20 de cm, distanta ce va fi umpluta mai tarziu de frunzele si florile plantei ce se va dezvolta

Pentru a pastra florile mereu frumoase este necesar ca o data la o saptamana sa indepartezi florile si tulpinile uscate, dar si buruienile.

Iti poti apara petuniile de diferiti daunatori ca: paduchii verzi, omizi, paienjeni, musculite albe si alte vietati cu ajutorul insecticidelor.

Ineseleste-ti gradina cu ajutorul petuniilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *