Cum sa scoti petele de vin rosu de pe haine

Petele de vin rosu sunt greu de scos. Iata cateva sfaturi – cum sa scoti petele de vin rosu de pe hainele tale.

In eliminarea petei de vin rosu, timpul este esential, deci va trebui sa lucrezi rapid si eficient.

pete vin rosu

Prima metoda de scoatere a petelor de vin rosu – folosirea apei minerale
Imediat ce ai varsat vin rosu pe haine, toarna apa minerala, aceasta va incepe sa faca bule. Continua sa aplici apa minerala pana cand pata incepe sa dispara, apoi folosete un servetel de hartie pentru a curata.

O alta varianta de scoatere a petelor de vin rosu, este sarea. Acopera pata proaspat facuta cu un strat gros de sare de masa. Sarea va absorbi vinul. Lasa sarea acolo timp de o ora apoi curata usor haina cu o carpa curata.

O a treia metoda de curatare a petelor de vin rosu, le imbina pe primele doua – sare si apa minerala.
Toarna suficienta apa minerala peste pata de vin rosu, apoi acoper-o cu un strat de sare de masa. Stratul trebuie sa fie suficient de gros, astfel incat pata sa fie acoperita in totalitate.
Asteapta pana cand se usuca, apoi indeparteaza sarea cu ajutorul unei carpe uscate.

O alta metoda de scoatere a petelor de vin rosu, se bazeaza pe lapte.
Odata realizata pata, primul lucru pe care il poti face este sa elimini vinul in exces, cu ajutorul unui servetel uscat. Preseaza servetelul deasupra petei, acesta va absorbi o parte din vinul varsat pe haina. Pasul urmator – toarna lapte pana pata incepe sa dispara. Pentru a fi sigura, lasa haina imbibata in lapte. In timp de o ora pata ar trebui sa dispara.

Apa fierbinte este o alta solutie pentru indepartarea petelor de vin rosu.
Fierbe apa si toarn-o peste pata proaspat realizata. Aceasta ar trebui sa dispara usor. Ai grija la hainele sensibile, sau la cele colorate, pe care apa fiarta le-ar putea deteriora.

Daca ai o pata de vin uscata, foloseste crema de ras. Prespala materialul cu ajutorul cremei de ras, apoi spala haina in mod normal la masina de spalat cu apa fierbinte sau calda.

Vinul rosu se scoate de pe haine si cu ajutorul vinului alb, ajutat de bicarbonatul de sodiu. Toarna vin alb peste pata de vin rosu, dupa care acopera pata cu un strat generos de bicarbonat de sodiu. Lasa-l acolo timp de cateva ore, si foloseste un pulverizator pentru a pastra locul umed. In cele din urma spala haina la masina de spalat si pata va disparea.

Vodca te ajuta sa scoti petele de vin rosu uscate. Toarna vodca peste pata uscata si spala normal haina la masina.

Aplica trucurile noastre, si petele de vin rosu de pe haine vor disparea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *