Cum sa reconditionezi vechile jaluzele

Cum sa faci noi jaluzele pentru casa ta, utilizandu-le pe cele vechi.

Vechile jaluzele pot da casei tale un aspect nu tocmai placut. Jaluzelele ii dau viata casei tale insa, nu dispui de suficinti bani pentru a face aceasta schimbare? Nu este nevoie. Am gasit o metoda simpla si ieftina pentru a-ti reconditiona jaluzelele.

jaluzele

Ai nevoie de vechile jaluzele, de un material printat in nuantele tale preferate si aracet. Daca vei folosi un material gros si inchis la culoare, vei bloca lumina soarelui si te vor apara nu doar de privirile curiosilor dar si de caldura puternica din timpul verii.

1. Incepe prin masurarea latimii si lungimii vechii jaluzele. Masoara incepand cu prima tija de sus, si nu luand in calcul si sistemul de prindere al jaluzelei. Acest lucru iti va da posibilitatea de a utiliza cablul de tragere pentru a o ridica atunci cand este nevoie.

jaluzea

2. Taie materialul mai mare decat este jaluzeaua pentru a-ti permite sa-i faci margini. De exemplu, daca latimea jaluzelei este de 55 cm atunci, materialul va trebui sa fie de 56 cm, permitandu-ti sa lasi jumatate de cm la fiecare capat.

3. Decide cate falduri vrei sa aiba jaluzeaua atunci cand o ridici. Daca vrei sa aiba 5 falduri, atunci imparte-o in 5 parti egale. Elimina tijele in surplus, deoarece va fi greu sa lucrezi cu ele, si pastreaza doar 5 pe care vei lipi materialul. In cazul in care lucrezi cu o jaluzea de mari dimensiuni, atunci cel mai bine ar fi sa pastrezi toate tijele pentru ca acestea sa poata sustine greutatea materialului.

4. Aseaza jaluzeaua pe o suprafata plana, cu fata in sus, aliniaza tijele si sterge-le cu o carpa umeda, apoi cu una uscata. Jaluzeaua trebuie sa fie cat mai curata pentru ca materialul sa se poata lipi si sa reziste lipit cat mai mult timp.

jaluzea

5. Pune tesatura cu fata in sus, si lipeste-o in partea de sus a jaluzelei.

6. Cu materialul lipit in partea de sus, ridica jaluzeaua, si prinde-o in pozitie verticala la geam, pentru a sta cat mai intinsa. Apoi cu ajutorul unui metru, fa semne pe jaluzea si pe material, care sa corepunda cu faldurile stabilite, astfel incat sa te poti orienta sa lipesti materialul drept.

jaluzea

Pune jaluzeaua pe o suprafata intinsa, si cu ajutorul unei pensule lipeste  cu aracet materialul de jaluzea, incercand sa respecti semnele mai sus trasate.

Asigura-te ca tesatura este este lipita perfect intinsa si neteda si ca tijele sunt aliniate.
Acum o sa ai un nou set frumos de jaluzele, care sa-ti bucure casa.

jaluzea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *