Cum poti curata covorul acasa, fara chimicale

Afla cum poti curata covorul acasa, fara chimicale.

Exista mai mult moduri de a curata covoarele acasa, insa in unele cazuri curatarea trebuie realizata la timp, pentru ca, in functie de material murdaria poate deteriora covorul permanent.

De obicei la curatarea covoarelor folosim maturi, perii rigide, cu care frecam energic. In aceasta maniera covorul se poate deteriora.

curatare covor

Curata covorul cu obiecte si produse de uz casnic, fara chimicale scumpe. Iata 4 secrete de curatare a covorului:

Evita sa folosesti produse chimicale. Bicarbonatul de sodiu, otetul si sapunul lichid sunt exemple de produse eficiente pentru curatarea si pentru eliminarea mirosurilor neplacute.

Petele de pe covoare se pot indeparta cu ajutorul unei solutii facuta acasa, ce contine: 1 litru apa rece cu 1/4 ceasca de detergent lichid. Foloseste o perie moale si curata cu grija. Pentru a indeparta pata foloseste pe locul freat cu solutie, o carpa uscata.

Otetul este prietenul tau. Otetul este dezinfectant natural si neutralizator. Acesta poate ucide germenii dintre fibrele covorului, si neutralizeaza mirosurile urinei de animale.

Pastreaza o sticla cu pulverizator umpluta cu otet nediluat si foloseste-o ori de cate ori animalutul tau isi face nevoile pe covor. Eviti astfel ca fibrele sa absoarba la fel de multa urina. Pulverizeaza otetul apoi apasa usor cu prosoape de hartie, si lasa sa se usuce.

Daca optezi pentru o curatare uscata a covorului, amesteca parti egale de amidon de porumb cu bicarbonat de sodiu. Adauga condimente sau frunze parfumate, cum ar fi scortisoara, cuisoare, lavanda. Amesteca bine continutul si presara-l peste tot covorul.
Amidonul de porumb si bicarbonatul de sodiu vor trage murdaria din fibre in timp ce condimentele vor da o aroma placuta. Dupa 30 de minute indeparteaza praful cu un aspirator.

Tu ce secrete ai pentru curatarea covoarelor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *