Cum pastrezi albul hainelor cat mai mult timp

Hainele albe sunt chic si la moda tot timpul insa, este dificil sa le pastrezi albul pentru mult timp. Exista cateva trucuri pentru a mentine hainele perfect albe, fara pete galbui sau aspect de alb murdar.

Printre primele informatii valoroase este ca nu trebuie sa folosesti inalbitor ce contine clor, pentru indepartarea petelor. Acesta poate scoate pata, insa determina ingalbenirea.

haine albe

Un alt sfat important este sa varifici intotdeauna informatiile de pe eticheta. Hainele albe, si nu numai, trebuie spalate si calcate in mod corespunzator.

Pentru albirea hainelor poti apela la bicarbonat de sodiu si la un detergent ce ajuta la eliminarea petelor fara a distruge materialul. Apa folosita pentru spalarea hainelor albe trebuie sa fie fierbinte sau calda, astfel facilitand treaba detergentului.

Un alt element folosit la inalbirea rufelor este otetul. Hainele se inmoaie in otet, astfel acestea ia mirosurile si ajuta la albire.

Un alt excelent inalbitor este soarele. Insa, soarele poate deteriora tesatura.

Dezinfectantul, de obicei alcool, inlatura orice murdarie si petele.

Atunci cand speli rufe albe la masina de spalat este recomandat pentru 5 litri de apa in masina, sa pui doua lingurite de bicarbonat de sodiu. Acesta va ajuta la pastrarea albul hainelor tale.

Nu spala hainele albe cu balsam de rufe si clateste-le foarte bine. Balsamul poate provoca ingalbenirea hainelor.

In cele din urma, asigura-te ca fiecare hainuta alba este intinsa la uscat e dos. Astfel poti preveni ca murdaria din aer sa schimbe albul hainelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *