5 insule grecesti pe care nu trebuie sa le ratezi

Insulele grecesti sunt o combinatie incredibila de istorie, frumusete si romantism.

Daca pleci in vacanta timpul este limitat si nu le vei putea vizita pe toate, insa iata-le pe cele pe care nu trebuie sa le ratezi:

1. Santorinisantorini
Aceasta insula are cele mai frumoase apusuri de soare, peisaje superbe, plaje cu nisip negru si tone de istorie.
Santorini este de fapt ceea ce a mai ramas dupa o eruptie vulcanica in 1500 i. H. Daca iti place istoria, Akrotiri este un sit cu sapaturi arheologice, ramasite ale unui vechi sat ditrus de eruptia vulcanica.
Plaja, merita o vizita. Exista plaje cu nisip negru, dar si plaje cu nisip alb si roz.

2. Mykonosmykonos
Este locul potrivit daca it place viata de noapte. Exista o multime de restaurante, cluburi de noapte dar si plaje minunate.
Este locul de nastere al lui Artemis si Apollo, plin de temple antice si ruine ce dateaza din secolul al 8-lea i. H.

3. Rhodosrhodos
Exista doua parti ale Rhodosului – orasul nou si orasul medieval. Acesta din urma este inconjurat de ziduri medievale. Daca vrei poti vizita Palatul Maestru, acesta reprezinta mii de ani de istorie. 
Orasul nou a fost puternic influentat de italieni si de catre Musolini. Alte locuri pe care le poti vizita in Rhodos, este Valea Fluturilor. Mii de fluturi si un peisaj uimitor.

4. Corfucorfu
Este o insula destul de populara. Ca in toate celelalte insule, si aici exista peisaje minunate. In Corfu gasesti unul din cele mai mari muzee si situri arheologice.

5. Cretacreta
Creta este cea mai mare dintre insulele grecesti, casa a civilizatiei minoice. Aici gasesti o multime de situri arheologice si muzee. Nu rata nici parcurile nationale, gadinile botanice si plajele.

Grecia este uimitoare oriunde te-ai duce. Poti alege locatia ta preferata in functie de istorie, insa plaja oriunde te-ai duce este minunata, si mancarea de asemenea.

Tu ce destinatie de vacanta alegi anul acesta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *