5 motive pentru care tu si partenerul trebuie sa dormiti imbratisati

Tu si partenerul tau ar trebui sa dormiti imbratisati. De ce? Pentru ca dormitul in bratele partenerului poate aduce multiple beneficii vietii tale. Iata care sunt beneficiile dormitului imbratisata de partener:

in bratele partenerului

1. Ajuta la intelegerea problemelor de sanatate
Dormitul impreuna cu partenerul te poate ajuta sa intelegi anumite probleme de sanatate, ale tale, sau chiar ale lui, si sa previi moartea celui cu care imapartasesti patul – asa arata un studiu realizat la Universitate din Minnesota, SUA.

2. Ajuta la reducerea nivelului de stres
Studiile americane au aratat ca dormitul in bratele partnerului reduce nivelul de hormoni ai stresului.
Femeiele care au dormit imbratisate de partener, si nu numai, au avut un nivel ridicat de oxitocina – hormon al afectiunii. Tensiunea arteriala si ritmul cardiac este diminuat cand dormi in bratele lui.
Tinand cont de aceste studii putem spune ca imbratisarile, fie ele in pat sau nu, fac bine.

3. Te ajuta sa gandesti mai clar problemele si sa gasesti solutii
Potrivit psihologilor dormitul imbratisat poate ajuta la o mai buna analiza a problemelor de cuplu, te ajuta sa fii mai toleranta si rationala. Climatul placut a te ajtuta sa rezolvi problemele.

4. Ajuta la combaterea insomniei
Un studiu efectualt de Departamentul de Psihologie de la Ryerson U., Canada, a concluzionat ca dinamica unei relatii influenteaza in mod direct rutina de somn. Sansele de insomnie scad atunci cand dormi impreuna cu partenerul.

5. Confera beneficiile unei nopti bune de somn
Femeile care dorm imbratisate de partener adorm mult mai repede si se trezesc de mai putine ori pe timpul noptii. Prin urmare somnul va fi mai linistor si mai sanatos.

Acum ca stii cere sunt beneficiile dormitului in bratele partenerului, ai un motiv in plus sa-ti iei partenerul in brate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *