Mituri in dragoste care te fac nefericita

De multe ori conceputul de „iubire adevarata” este inteles gresit, si ajugi sa iti faci o falsa impresie despre ce ar trebui sa urmeze, false asteptari care iti pot aduce nefericirea. Fiecare relatie este diferita, iar miturile nu fac decat sa ne faca nefericiti.

dragoste

Distruge urmatoarele mituri despre dragoste pentru a putea fi fericita.

4. Dragostea rezolva totul
Sigur, iubirea poate rezolva multe lucruri, insa nu poate reprezenta totul. Multe conflicte se pot rezolva cu iubire si intelegere insa, nu doar iubirea poate face ca persoana de langa tine sa fie cea potrivita.
Uneori dragostea nu este totul cand doua persoane au idei diferite despre relatii si viata, mai devreme sau mai tarziu divergentele vor aparea.

3. Dragostea ne confera securitate
Cand iubim pe cineva incepem sa ne simtim confortabil, simtim deja ca l-am castigat, ca ne iubeste, si pentru acest lucru nu trebuie sa mai facem nimic, consideram ca greselile ne vor fi iertate si nu il vor afecta.
Adevarul este ca iubirea nu ne confera securitate, iubirea poate sa nu mai insemne nimic atunci cand ranesti persoana de langa tine. Este important sa nu lasi lucrurile sa vina de la sine, sau sa crezi ca celalalt este intotdeauna langa tine, indiferent de ce se va intampla. Trebuie sa te straduiesti sa mentii dragostea, iar cuvintele si faptele pot spune multe.

2. Daca ma iubeste, ma urmeaza oriunde
Faptul ca te iubeste nu inseamna ca relatia este potrivita pentru tine, si asa trebuie sa ramana. Este posibil sa fii intr-o relatie nepotrivita pentru tine, sau pentru el. Suntem persoane diferite, deci avem drumuri diferite in viata, daca drumul tau, nu este acelasi cu al lui, iubirea nu va poate aduce impreuna, iar daca va face sacrificii pentru a fi cu tine, cu timpul se vor naste frustrari, vor aparea regrete ca nu si-a urmat drumul.

1. Dragostea este dureroasa
Este un mare mit. Multi sunt de parere ca odata ce te indragostesti te vei confrunta cu o multime de obstacole. Nu este adevarat! Iubirea nu este dureroasa. Obstacolele apar si dispar, important este sa inveti sa ai rabdare si sa le depasesti cu zambetul pe buze.
Iubirea este un dar, la fel ca si viata. Ea te face fericita si iti ofera multiple satisfactii. Daca iubirea ta te face nefericita, inseamna ca nu este iubirea potrivita.

Toate aceste mituri genereaza incertitudini, temeri, ne fac sa avem asteptari nefondante, si sa nu apreciem ceea ce avem. Daca vrei sa te bucuri de dragoste, lasa in urma aceste mituri.

foto: lifewithelizabethrose.com

Ultimele comentarii
  1. Ioana Burada
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *