Lucruri care afecteaza viata sexuala

Problemele legate de viata sexuala apar la tot mai multi oameni. O viata sexuala activa poate face minuni pentru tine, atat emotional cat si fizic. Ea te mentine fericit, multumit, si te fereste de boli periculoase. De aceea, este imperativ sa stii care sunt cele mai frecvente lucrurui care afecteaza viata sexuala.

viata sexuala

Varsta
Este normal ca oamenii sa fie mai putin receptivi fata de sex atunci cand imbatranesc, deoarece se confrunta cu un declin al nivelului de testosteron. Acest lucru afectand apetitul sexual, viata sexuala.

Bolile
Bolile joaca un rol important in reducerea apetitului sexual. Bolile precum cancerul sau diabetul pot afecta productia de hormoni, cat si performanta sexuala a unei persoane.

Greutatea
Problemele legate de greutate pot reduce apetitul sexual si pot face ca sexul sa devina o situatie dificila. Oamenii supraponderali au un apetiti sexual mult mai scazut.

Lipsa de somn
Somnul inadecvat poate fi considerat un factor care reduce pofta de sex. Oamenii trebuie sa se odihneasca iar un somn bun este esential pentru performanta in dormitor.

Stresul
Stresul este legat de oboseala si privarea de somn, acestea reducand apetitul sexual. Omul modern se confrunta cu o multime de situatii stresante pentru minte si corp. Acest lucru poate lasa o persoana deprimata si ii poate afecta viata sexuala.

Alcoolul
Alcoolul este considerat extrem de util cand vine vorba de depasirea timiditatii, dar are si un impact negativ asupra vietii sexuale. Consumul excesiv de alcool poate duce si la comportament abuziv si irational. Acesta afecteaza nivelurile de testosteron si hormoni, rezultatele facandu-se simtite asupra vietii sexuale.

Nasterea
Nasterea poate afecta viata sexuala a unei persone. Corpul femeii are nevoie de timp si de odihna pentru a se recupera dupa sarcina. Un copil in cuplu poate reduce viata sexuala.

Obstacole in relatie (infidelitate sau neincredere)
Obstacolele au tendinta de a afecta viata sexuala. O relatie sanatoasa in care ambii parteneri au incredere unul in celalalt este cruciala pentru a avea o buna viata sexuala.

Programul ocupat
Programul ocupat afecteaza tot mai mult viata sexuala a oamenilor. Acest lucru duce inevitabil la depresie si ii face pe oameni sa-si piarda interesul pentru ceea ce altadata le placea. Cuplurile trebuie sa-si faca timp in programul lor ocupat pentru a petrece timp impreuna, pentru creerea unui mediu intim si placut. Acest lucru va mentine viata sexuala sanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *