Lipsa dorintei sexuale – cauze si remedii

Lipsa dorintei sexuale este o problema care afecteaza mai multe femei decat crezi. Multe femei sunt in dificultate deoarece nu isi pot satisface partenerul si asta poate afecta relatia.

Ce nu stiu femeile este ca problemele fizice si psihice pot afecta libidoul. Unele detalii precum stima de sine, mintea relaxata si cateva cunostinte despre corpul uman pot face diferenta.

lipsa dorinta sexuala

Ce determina lipsa de dorinta sexuala?

Cel mai adesea dezinteresul este de ordin psihologic. Nemultumirea fata de viata personala, stresul, facturile de platit, tensiunea si grija pentru copii si chiar teama de performanta sexuala pot afecta dorinta sexuala la femeii.

Pe langa factorii emotionali, lipsa de dorinta la femei poate fi cauzata si de schimbarile hormonale. Oscilatiile de estrogen din timpul ciclului menstrual si ovulatia pot lasa o femeie mai sensibila. Anticonceptionalele pot fi un factor important care afecteaza dorinta sexuala.

De asemnea, dorinta sexuala scade odata cu menopauza. Atunci problema poate fi critica, existand si multe sanse de depresie care influenteaza dorinta sexuala.

Lipsa de dorinta sexuala in timpul sarcinii

In timpul sarcinii corpul se transforma, si dorinta sexuala de asemnea. Multe femei se simt nesigure, cred ca nu mai sunt atractive pentru partener si sfarsesc prin a lasa la o parte sexul. O alta intrebare ce apare in timpul sarcinii este: daca sexul afecteaza copilul?

Acesta este un mit. Mentinerea relatiilor sexuale in timpul sarcinii este foarte sanatoasa. Sexul trebuie evitat daca femeia are complicatii in timpul sarcinii.

Cum sa iti recuperezi dorinta sexuala?

Primul pas, vorbeste cu ginecologul tau si vezi daca lipsa dorintei sexuale este asociata cu probleeme externe. Exista medicamente – remedii hormonale, care pot ajuta corpul femeii. Ia-le la recomandarea medicului.

Pe de alta parte, cand corpul tau este sanatos, si esti echilibrata emotional, te simti pregatita si esti dornica de sex. Stabileste un dialog deschis cu partenerul tau, si lasa stresul si grijile deoparte, recupereaza-ti dorinta sexuala!

Ultimele comentarii
  1. Delia
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *