Folosirea contraceptivelor si scaderea libidoului

Cele mai frecvente efecte negative ale folosirii contraceptivelor sunt scaderea libidoului, retentia de apa, greata, modificari ale dispozitiei.

Cele mai recente studii au demonstrat ca intre folosirea contraceptivelor si scaderea libidoului exista o stransa legatura. Contraceptivele ar putea afecta viata ta sexuala.

contraceptivele si scaderea libidoului

In timpul ovulatiei organismul sufera modificari iar femeile care nu folosesc contraceptive sunt incurajate in cautarea unui partener.

Pe de alta parte, femeile care isi intrerup ovulatia cu anticonceptionale, nu trec prin aceasta experienta, si isi schimba modul in care interactioneaza cu masculul.

Cercetatorii indica faptul ca femeile care iau anticonceptionale se simt mai putin atrase de partenerii lor, iar calitatea vietii sexuale este mai putin multumitoare, comparativ cu femeile care nu folosesc anticonceptionale.

Acest lucru nu inseamna ca femeile care iau anticonceptionale au o viata sexuala proasta, ci doar ca sunt mai putin active si mai putin satisfacute decat cele care nu iau anticonceptionale.

Din fericire, cu toate ca pilula nu incurajeaza activitatea sexuala, cel putin nu influenteaza negativ placerea in timpul actului sexual. Pilule contraceptive nu afecteaza placera si calitatea actului sexual.

Daca esti de parere ca folosirea contraceptivelor iti scade libidoul, discuta cu medicul tau ginecolog si ia in considerare alegerea unei alte metode de contraceptie. Prezervativul poate fi o alegere buna, protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala si nu produce schimbari hormonale.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *