Este varsta un factor important in relatii?

Se spune ca varsta este doar un numar. Intr-adevar, este un numar care nu poate invinge conexiunea emotionala si confortul psihologic dintr-o relatie. Relatiile cu o diferenta mare de varsta au fost dintotdeauna dezbatute de catre public, psihologi si expertii in relatii. Totusi, cei care se indragostesc, indiferent de varsta lor, au o alta poveste de spus.

diferenta de varsta

Iubirea este plina de contraziceri si confuzii. Se spune ca opusele se atrag, insa masuram compatibilitatea dupa numarul de lucruri pe care le avem in comun. Intram intr-o relatie avand notiuni alimentate de catre best-sellere celebre si filme romantice. Insa, pentru multi unii dintre noi, iubirea se intampla altfel. Nu e vorba de o poveste clasica, in care te indragostesti de un coleg de clasa sau te casatoresti cu chitaristul formatiei. Difera pentru ca incepe cu ceva ce este considerat tabu. De exemplu, sa te indragostesti de profesor sau de vecinul divortat care locuieste alaturi.

Cand vine vorba de diferenta de varsta, multi se intreaba daca cei doi vor trece peste faza initiala de atractie extrema. Aceste uniuni sunt vazute cu ochi rai de multi, iar partenerul mai in varsta este comparat cu parintii celui mai tanar. Totusi, cand doi oameni cu o diferenta mare de varsta sunt impreuna, acestia accepta anumite lucruri fara niciun pic de efort, facand sa dispara diferenta de varsta dintre cei doi.

Dragostea, pur si simplu, se intampla

In fiecare moment din viata incercam sa il planuim pe urmatorul, unii, planuiesc chiar si varsta pana la care se vor casatori si multe dintre detalii, inainte sa fie chiar impreuna cu cineva. Totusi, majoritatea dintre noi lasam indragostitul sa se intample pe un fagas normal. Ne lasam emotiile sa fie complesite si sa ne duca oriunde. Deci, si pentru doi oameni care sunt despartiti de o diferenta mare de varsta, modul in care s-au cunoscut va dicta daca se vor opri doar la o intalnire sau vor continua. Daca pot sa gaseasca o conexiune in hobby–uri, interese si alte activitati care sa le placa amandurora, relatia lor poate sa progreseze. Abilitatea de a impartasi interese comune, precum si ocazia de a-si impartasi iubirea cu cineva, pe langa incercarea de intelegere a unei noi perspective, al aceluiasi subiect ii conecteaza, iar acest lucru conteaza mai mult decat diferenta de varsta dintre ei.

Din pacate, frumusetea este foarte fragila, iar cei care se implica intr-o astfel de relatie recunosc acest adevar, factorul acesta reprezentand si unul dintre motivele pentru care cauta o legatura ce depaseste atractia fizica. Multe cupluri tinere incep de la faptul ca se atrag fizic si incearca sa creeze o conexiune de acolo. Cand exista diferenta de varsta, insa, conexiunea emotionalatimpurie devine foarte importanta, putand ca apoi sa avanseze catre celelalte capitole ale relatiei lor. Este important pentru acestia sa stie ca partenerul lor, indiferent cat de tanar sau de batran ar fi, va continua sa ramana langa ei de-a lungul vietii, inclusiv in momentele mai putin bune, nu doar cand totul merge struna.

foto: simantov-international.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *