Dragostea nu este totul intr-o relatie

Dragostea nu este suficienta pentru a a mentine o relatie de lunga durata.

Cand vine vorba de factori fundamentali pentru a construi o relatie sanatoasa, primul cuvant care ne vine in minte este „dragoste”. Dragostea este necesarea dar nu si suficienta pentru pastrarea unui cuplu fericit pentru totdeauna.

relatie de durata

Orice persoana care a avut o relatie reala este de acord ca numai iubirea nu este de ajuns. Exista o multime de alti factori care impreuna cu iubirea ne ajuta sa mentinem o relatie sanatoasa. Cei mai importanti factori pentru o relatie de durata sunt:

Respect reciproc
Poate ca respectul recicproc este chiar mai important decat dragostea, pentru ca un cuplu sa ramana impreuna.
Relatia bazata pe respect reciproc mentine bunastarea cuplului, mai degraba decat interesele personale. Daca respectul nu este de ambele parti atunci relatia va avea de suferit. Cu atat mai mult in situatiile in care respectul nu exista.

Incredere
Increderea trebuie sa fie o prioritate in cuplu. Orice prejudiciu adus increderii s-ar putea dovedi fatal pentru relatie.
Increderea in partener este fundamentala pentru ca relatia sa nu se erodeze in timp. Atunci cand nu exista incredere, orice pas gresit este motiv de cearta, deoarece nu crezi in celalalt, in ceea ce el spune. Daca nu exista incredere, relatia este sortita esecului.

Admiratie
Nu conteaza daca admiri aspectul fizic, inteligenta sau competenta profesionala, important este sa existe acest sentiment de admiratie pentru partenerul tau si sa fie reciproc. Potrivit psihologilor, sa te simti mandra de realizarile partenerului, de modul cum se imbraca sau cum rezolva o problema, este o buna modalitate de a mentine o relatie.

Scopuri asemantoare
Pentru o relatie este esential sa ai aceleasi scopuri in viata ca si partenerul tau, aceleasi proiecte de viitor, si sa gandesti mereu in doi. Este usor de inteles de ce scopurile in viata trebuie sa fie asemanatoare: daca unul din parteneri vrea sa-si schimbe orasul de domiciliu, iar celalalt nu vrea, atunci relatia este susceptibila de a suferi consecintele dezacordului celor doi.

Prin urmare, este esential ca doi parteneri sa fie pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste proiectele lor de viiotror, precum si in ceea ce priveste gusturile si interesele. Zicala „contrariile se atrag” se aplica numai la inceputul relatiei, in timp de asemanarile dintre valori si ganduri sunt intr-adevar decisive pentru o relatie de durata.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *