De ce ne indragostim de ceea ce nu putem avea

De multe ori se intampla sa ne indragostim de persoana nepotrivita. Mai bine zis de persoana ce are un stil de viata diferit de noi, ce are iubita, familie, sau pur si simplu de persoana care nu ne impartaseste iubirea.

dragoste imposibila

De ce ne indragostim de ceea ce nu putem avea?

Valoram mai mult lucrurile pe care nu le putem avea
Conform studiilor psihologice, oamenii au tendinta de a-si dori mai mult ceea ce este dificil de obtinut. In relatie se traduce prin faptul ca acordam mai multa importanta oamenilor mai putin accesibili, aceeia sunt mai valorosi in viziunea noastra.

Ne atrage provocarea
Ne place sa riscam si sa ne demonstam noua insine ca il putem cuceri. Daca este prea usor de cucerit atunci ii acordam mai putina atentie, in ochii nostrii are mai putina valoare.

Probleme cu stima de sine si increderea
Problemele pe care le avem cu increderea in propria persoana si stima de sine ne fac sa credem ca nu suntem suficienti de buni pentru o anumita persoana. Atunci cand nici tu nu crezi in fortele tale, va fi greu sa creada o alta persoana.

Frica de angajament
Frica de angajament poate fi un alt termen din cauza careia sa te indragostesti mereu de persoana nepotrivita. „Persoana nepotrivita” este o scuza credibila pentru a fugi de angajament.
Sentimentul ca celalalt nu este potrivit pentru tine, este o realitate pe care tu ai ales-o in mod inconstient.

Esti un romantic fara speranta
Este un factor ce apare atunci cand dragostea este pentru persoana nepotrivita. Daca sentimentele nu sunt reciproce nu avem cum sa schimbam acest lucru.
Modul in care cineva iubeste nu poate fi controlat, asa ca, daca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu cealalta persoana, aceasta se poate dovedi a fi persoana pe care nu o poti avea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *