Cum sa te desparti de iubitul posesiv

Iubitul tau te controleaza? Este gelos atunci cand alt tip iti arunca priviri? Devine furios cand nu ii raspunzi la telefon? Actioneaza grosolan cand esti in preajma altor oameni? Daca ai raspuns afirmativ la toate aceste intrebari, inseamna ca iubitul tau este posesiv.

Daca atentia si posesivitatea de la inceput te flatau, in cele din urma sentimentele tale pot deveni unele negative, retinute si reptrimate. Esti o femeie in toata firea, asa ca ar trebui sa decizi ce vrei sa faci cu viata ta si pe ce drum sa mergi. Alaturi sau departe de el, de iubitul posesiv?

iubit posesiv

Aminteste-ti ca nu este vorba despre tine. Nu tu esti cea care greseste, nimic nu este in neregula cu tine. Posesivitatea si gelozia barbatilor provine de la propria lor nesiguranta. Daca nu iti place posesivitatea lui, sa incerci sa il schimbi, nu este o solutie. Este timpul sa te desparti de el, sa fii libera.

Fii ferma in hotararea ta. Nimeni nu are drepturi asupra ta. El trebuie sa respecte independenta, taria si puterea ta. Evita sa te lasi influentata de argumentele lui, lacrimi sau amenintari. Daca inima si sufletul tau iti spun ca nu este corect ce se intampla in relatia voastra, si tu nu esti bine, atunci mergi pe drumul tau mai departe.

Taie toate legaturile. Odata ce te desparti de el, nu exista cale de „ne mai vedem, mai vorbim”. Nu lasa deschisa o cale de intoarcere. Nu accepta apelurile sale, poate ar trebui chiar sa-ti blochezi adresa de mail. Nu ai nici o obligatie fata de el, nu te simti vinovata.

Schimbarea de rutina. Daca iubitul tau posesiv insista, shimba-ti rutina zilnica. Schimba drumul catre serviciu, mijlocul de transport, locul din care obisnuiai sa-ti cumperi cafeaua. Risti sa te intalnesti cu el in toate aceste locuri, si nu va fi intamplator.

Gaseste-ti un refugiu sigur pana ce lucrurile intra in normal. Daca iubitul posesiv te cauta acasa, atunci este bine sa apelezi la un prieten, o prietena. Dormi la el cateva zile sau cat este nevoie pentru a fi in siguranta. Anunta persoanele de incredere despre situatia prin care treci, ele te pot proteja.

Elibereaza-te de vina. Nu te mai gandi ca ii datorezi o explicatie. Nu este vina ta ca el este posesiv si nici nu e vina ta in intregime pentru relatia care tocmai s-a terminat. El iti poate spune orice, tu fii responsabila doar de actiunile tale. Nu esti responsabila de actiunile lui.

Daca iubitul tau incepe sa te urmarasca, si nu te simti in siguranta, cel mai bine este sa anunti o persoana care te poate proteja. In unele cazuri gesturile fostilor iubiti pot deveni de neconceput. Daca este cazul apeleaza la politie pentru a obtine ordin de restrictie impotriva lui. Protejeaza-te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *