Cum sa previi infidelitatea

Infidelitatea poate fi in stransa legatura cu problemele cuplului.

Femeile si barbatii au comportamente diferite legate de sexualitate si fidelitate. Barbatii sunt cei care au mai multa libertate sexuala, iar tradarea femeii este inacceptabila in societate.
Exista o serie de factori care pot influenta tradarea in dragoste. Problemele existente in cuplu este unul din factorii care influenteaza oamenii sa mearga catre infidelitate desi, loialitatea ar trebui sa fie o optiune de viata a individului si nu o conditie.

tradare

Principalele cauze care duc la tradare sunt:

  • lipsa unei vieti sexuale active;
  • relatie de rutina, monotona;
  • prea multe lupte intre cei doi;
  • nevoie de vanitate sau declaratie de insecuritate;
  • razbunare;
  • calatorii lungi si singuratate;

Poate fi prevenita tradarea in dragoste?

Daca analizam majoritatea cuplurilor in care unul din parteneri inseala, vom observa ca de cele mai multe ori, cauza este o anumita disfunctie din relatie. Prin urmare puntem actiona pentru prevenirea tradarii. Ai grija de sentimente si atitudini.

Incearca pe cat posibil sa reduci luptele si razbunarile care vin din partea ambelor parti. Trebuie sa imbunatatesti climatul relatiei. Evitarea rutinei si a monotoniei poate ajuta la pastrarea cuplului unit, la prevenirea infidelitatii.

Cu toate acesea, nimic nu poate garanta faptul ca nu vei fi inselata. Acest lucru se poate intampla si cand persoanele sunt in stare de ebrietate. Ceea ce trebuie sa faci, este sa dezvolti cu partenerul tau un soi de complicitate, o relatie de pritenie. O buna comunicare cu partenerul si o relatie stransa de pritenie, este mai presus decat o relatie de cuplu. Lagaturile stranse intre partenerii cuplului, nu vor putea fi rupte usor.

Orice relatie trece prin suisuri si coborasuri. Se poate intampla ca partenerul sa te insele, insa acest lucru nu inseamna ca partenerul tau are un caracter rau, sau ca nu exista dragoste intre voi doi. Tradarea poate fi o evadare de moment. In cazul in care se intampla sa fii tradata, vorbeste cu partenerul si intelege motivele pentru care te-a inselat, si care este gradul lui de implicare in tradare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *