Cum sa eviti certurile cu partenerul

Certurile cu partenerul pot fi evitate daca nu esti tentata sa raspunzi provocarilor.

Dezacordurile sunt normale in orice relatie. Cand ne petrecem prea mult timp alaturi de cineva (si nu doar intr-o relatie romantica, ci si la locul de munca, cu prietenii) este firesc sa nu fii de acord tot timpul. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare persona are un tip de personalitate, a fost crescuta intr-un anume fel cu anumite credinte si valori.

cearta - fetelestiu.ro

Dezbaterile, atunci cand sunt moderate, se pot dovedi chiar productive, sunt oportunitati pentru a clarifica puncte de dezacord si a ajunge la un comun acord.

Atunci cand un cuplu incepe sa se certe prea mult, si nu intotdeauna pe motive justificate, relatia este posibil sa se usuce cu fiecare cearta. Din acet motiv, ar trebui evitate certurile si confruntarile directe atunci cand unul din parteneri este foate nervos sau suparat.

Iata cateva modalitati de a scapa de certurile curente si razbunare.

Nu iti descarca furia pe partenerul tau, daca nu are nici o legatura cu asta. Problemele profesionale ar trebui sa se rezolve in mediu in care lucrezi, cu oamenii cu care lucrezi. Daca ai avut o zi proasta la serviciu, nu uita sa lasi toate problemele acolo, la birou. Astfel poti proceda si cu alte probleme care nu au legatura cu relatia ta.

Cand ceva te supara, respira adanc. Nu raspunde provocarilor. Aminteste-ti ca iubitul tau este o fiinta umana care e posibil sa fi avut o zi proasta. Daca ceva te nemultumeste si nu vrei sa dai nastere unui conflict, schimba subiectul.

Nu ridica vocea. Nu suntem animale, ca sa castige cel care tipa mai tare. Controleaza-te, iar daca iubitul tau este cel care ridica vocea, raspunde-i bland dar ferm ca „nu este nevoie sa tipe”.
Continua sa vorbesti pe un ton normal al vocii, chiar daca el insista cu tonul ridicat. In timp el isi va da seama ca aceasta strategie nu te sperie si nici nu te face sa iti pierzi mintile.

Lasa mandria deoparte. Intr-o discutie cu partenerul tau ar fi bine ca mandria sa fie lasata deoparte. Din certuri nu are nimeni de castigat, ce rezulta este doar stres si durere.

Incearca sa faci aceste schimbari in discutiile cu partenerul tau, si astfel vei evita certurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *