Ce sa nu ii spui niciodata iubitului tau

Intr-o relatie ne spunem multe lucruri, unele frumoase, altele mai putin frumoase insa cele mai multe nu au intentia de rani partenerul. Si… desi intentie nu exista, vorbele ranesc asa ca, ar trebui sa fim mai atente cu ceea ce spunem si ce nu iubitilor nostri.

Este important sa avem grija sa nu ii ofensam, sa nu ii controlam viata, sa nu ii spunem lucruri dureroase. De aceea, unele informatii trebuie filtrate cu tact.

ce sa nu ii spui iubitului

Ce sa nu ii spui iubitului tau:

„Nu vrei sa ai copii? Cine va avea grija de tine la batranete?”
Prima problema cu aceasta afirmatie este ca oamenii nu au copii doar pentru ca cineva sa aiba grija de ei la batranete. In pus, trebuie sa respecti vointa iubitului tau de a nu avea copii, la urma urmei nu este obligat, iar tu ar trebui sa il cunosti asa cum este el.

„Ti-am spus eu”
Nimic nu poate fi mai rau decat sa-ti acuzi partenerul ca te-a avertizat de ceva rau ce s-a intamplat. Poate ca nici lui nu ii este usor, asa ca nu invarti cutitul in rana. Mai degraba sustine-l fara a-l judeca. Este ceea ce are nevoie acum.

„Merit pe cineva mai bun”
O alta greseala este sa afirmi ca tu esti mai buna ca el, presupunand ca el nu isi vede greselile. In loc de a-ti critica iubitul incearca sa ii vezi calitatile, sa il apreciezi, si sa ii incurajezi stima de sine si valoarea.

„Esti norocos ca ma ai”
Acest lucru este cel mai simplu mod de a ofensa pe cineva. Daca nu poti vedea calitatile iubitului si nu il poti aprecia pentru ceea ce este atunci ar fi bine sa revizuiesti relatia voastra. Cauta sa ii vezi calitatile nu doar  defectele.

„Ar trebui sa vrei mai mult sex”
Frecventa sexuala a fiecarui individ trebuie respectata. Daca faci de 5 ori pe saptamana, nu inseamna ca trebuie sa fii fericit. Fiecare persoana are nevoi diferite, si mai mult sau mai putin nu inseamna nimic. Gaseste impreuna cu el frecventa potrivita pentru  voi doi, astfel incat tu sa nu duci lipsa si el sa nu sufere datorita acuzatiilor.

„Vrei sa ramai singur pentru totdeauna?”
Mare greseala facem cand ne gandim ca fericirea cuiva depinde de a fi cu altcineva. Daca el nu vrea sa fie cu tine, respecta acest lucru. De asemenea, daca nu vrea sa se casatoreasca, respecta-i deciza. Nu toata lumea vrea acest lucru, fiecare avem scopuri diferite in viata, aceasta nu inseamna ca suntem vrednici sau nu de fericire.

„Nu ai nici un motiv sa fii trist”
Desi pare o fraza inofensiva, numai persoana ranita stie ce simte. Nu banaliza sentimentele celuilalt, doar pt ca nu stii cat de greu este sa te afli intr-o anumita situatie. Si chiar daca ai fost pusa in aceeasi situatie, fiecare percepem lucruruile diferit, si meritam atentia cuvenita.

Desi par fraze banale, unori pot rani persoana de langa tine, mai mult decat iti imaginezi. Dar acum ca stii ca acestea pot rani, cu siguranta te vei gandi de doua ori inainte sa le folosesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *