Ce faci cand partenerul nu mai are chef de sex

Lipsa de interes pentru sex este o problema comuna in randul cuplurilor, si de asemenea este destul de periculoasa. 

Sexul nu este totul, insa cu siguranta este o parte extrem de importanta a unei relatii. Absenta sau calitatea slaba a sexului poate influenta starea de sanatate si satisfactia in cuplu. Prin urmare, lipsa de interes pentru sex este o problema grava si trebuie sa primeasca atentia si grija adecvata.

In situatiile in care partenerul nu mai are chef de sex, celalalt se considera vinovat. Problema este complicata si poate starni discutii, rusine, temeri.

lipsa sex

Orice conflict in cuplu trebuie gandit si rezolvat impreuna. Incearca sa nu dai vina pe partener, si nici nu te condamna pentru lipsa lui de chef. Problema poate fi generata de diferite cauze si trebuie analizate impreuna cu partenerul.

Motive pentru care partenerul isi pierde interesul pentru sex:

1. Rutina
Intr-o relatie lunga este inevitabila aparitia rutinii. Aceasta afecteaza pasiunea dintre parteneri, oferind spatiu doar compasiunii si prieteniei.
Cel mai bun mod de a rezolva situatia este sa spargi rutina plictisitoare. Pregateste o cina in doi, cumpara lenjerie intima noua, surprinde-ti partenerul.

2. Discutii si lupte in exces
Certurile pot genera rani care greu se vindeca, acestea afectand libidoul partenerului. Toleranta in cuplu este cheia unei relatii sanatoase.

3. Stresul la locul e munca
De multe ori luam acasa nemultumirea de la locul de munca. Supararile, dezamagirile pot afecta relatia. Acestea creeaza un climat dificil pentru sex. Acasa, bucura-te de partenerul tau, fa-l sa se simta bine, si uitati impreuna de grijile de la serviciu.

4. Reactii la medicamente
Unele medicamente pot impiedica realizarea si mentinerea erectiei. Antidepresivele, antibioticele si chiar decongestionantele nazale pot afecta libidoul si erectia. In aceste situatii cere ajutorul unui medic specialist.

5. Lipsa de dialog
Exista multe cupluri care impart aceeasi casa , dar nu stiu cum sa isi vorbeasca, cum sa-si exprime nemultumirile, cum sa discute. Astfel relatia incepe sa se degradeze, afectand si viata sexuala. Incearca sa ai un dialog cu partenerul tau, afla care sunt planurile si sentimentele lui. Dialogul va va apropia, va duce treptat la recapatarea intimitatii.

Nu uita: Lipsa dorintei de sex a partenerului, este o problema ce se rezolva in doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *