Ce este sexul tantric si ce beneficii ofera

Sexul tantric este o disciplina orientala practicata inca de acum cinci mii de ani, si are o abordare mentala. In acest ritual membrii cuplului se iubesc reciproc, se respecta si acorda importanta maxima momentului.

sex tantric

Originile sexului tantric

Tantra a fost creata cu mai mult de cinci mii de ani in urma, in India, si a cautat sa se razvrateasca impotriva religiei organizate, care spunea ca sexualitatea ar trebui respinsa pentru iluminare.

Tantra in sanscrita inseamna „legatura” sau „conexiune”. Tantra este o practica de armonizare cu tine insuti dar si cu partenerul.
In relatie sexuale conventionale persoanele cauta ajungerea la orgasm. Sexul tantric intarzie varful de placere. Prin urmare, sexul tantric este un mijloc si nu un scop.

In acest tip de sexualitate partenerii sunt mai atenti la ceea ce simt, la respiratie, acorda mai multa importanta simtului tactil. Este important atat sa dai, cat si sa primesti. Intre parteneri exisa comunicare sexuala, nu numai in pat, dar si in afara lui, ceea ce va face cuplul mai unit.

Sexul tantric poate imbunatati sanatatea deoarece este considerat cea mai buna metoda de reglare a hormonilor. De asemenea, reduce nivelul de stres si confera energie.

Este ideal pentru femeile care au o medie de 20 de minute excitare sexuala si barbatii care au probleme cu ejacularea precoce sau pentru cei care doresc sa aiba mai multe orgasme.

Etapele sexului tantric

In sexul tantric exista mai multe etape. Prima dintre ele, este pregatirea pentru sex. Prin pregatire se realizeaza schimbul de placere erotica si se creeaza o conexiune intima. Ideea este de a obtine un extaz sexual. Pentru a te pregati de sexul tantric ajuta-te de o muzica placuta in surdina, lumanari parfumate care te ajuta sa te reaxezi, chiar si un vin bun. Vorbiti-va incet si priviti-va in ochi pentru a va apropia mai mult unul de celalalt. Un masaj bun este un bun preludiu, si poate creea o buna legatura intre parteneri.

Dupa aceasta etapa, esti gata pentru sex. In acest joc intra tot felul de pozitii si de elemente pe care vrei sa le utilizezi. Pozitiile permit schimbarea de roluri, ceea ce poate fi interesant. Imbratisati-va, sarutati-va si mangaiati-va lent. Penetrarea se va face lent, iar atingerea punctului maxim trebuie amanata, astfel facand momentul mai intens.

Sfaturi pentru practicarea sexului tantric

La practicarea sexului tantric trebuie sa ai in vedere ca fiecare cuplu este diferit, nu la toate cuplurile functioneaza cu aceleasi lucruri si in acelasi fel
– asigura-te ca aveti un spatiu privat, in care nimic nu va poate distrage atentia;
– armonizeaza respiratia ta cu cea a partenerului;
– faceti lucrurile incet si priviti-va in ochi;
– faceti dragoste cu ochii deschisi si cautati contactul vizual
– fa-ti timp pentru cuplu si stabileste ritualuri care nu au de-a face cu sexualitatea. Acestea permit unitatea si trezesc pasiunea
– fii constient de respiratia profunda, si de compatibilitatea cu partenerul.
– gaseste lucruri care te excita si pune-le in practica cu partenerul.

Ultimele comentarii
  1. Catalina
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *