7 mituri surprinzatoare despre relatii

Exista o multime de mituri despre relatii. Problema este ca miturile persistente pot eroda fericirea unei relatii.

Cand crezi ca o relatie trebuie sa fie intr-un anumit fel, iar a tanu este asa, intervine nemultumirea, nefericirea. De aceea este important sa distrugem miturile cu privire la relatii. Iata 7 mituri care este posibil sa te surprinda.

relatii

Mit 1: La o relatie buna nu trebuie sa lucrezi.
Realitate: Cele mai puternice realtii si cele mai rezistente sunt cele in care se depune munca grea, ne spun psihologii. Ralatia este asemenea unei gradini frumoase, dar care nu se poate mentine frumoasa fara efort. Pentru ca o relatie sa functioneze este nevoie de un minim efort din partea ambilor parteneri.

Mit 2: Daca partenerii se iubesc cu adevarat, ei isi cunosc nevoiele si sentimentele.
Realitatea: Este complet gresit sa crezi ca partenerul tau stie ce gandesti, iti ghiceste gandurile. Suntem mereu responsabili de comunicarea sentimentelor si a nevoilor. Odata comunicate sentimentele, relatia se imbunatateste.

Mit 3: Daca esti cu adevarat indragostita, pasiunea nu va disparea.
Realitate: Pasiunea scade in mod natural in toate relatiile. Rutina si responsabilitatile lipsesc cuplurile de energie, dar acest lucru nu inseamna ca pasiunea a plecat pentru totdeauna. Faceti-va timp doar pentru voi doi, si pasiunea o sa reapara.

Mit 4: Copilul consolideaza relatia.
Realitate: Studiile au aratat cum fericirea in relatie scade cu fiecare copil. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fiti egoisti, dar venirea unui copil complica relatia. si trebuie sa fiti pregatiti pentru asta.

Mit 5: Gelozia este un semn de dragoste si grija adevarata.
Realitate: Gelozia inseamna nesiguranta si neincredere in tine si in relatia ta. Incercarea de a a-ti face partenerul gelos, pentru a-i vedea reactiile, se poate intoarce impotriva ta. Acesta poate crede ca relatia voastra nu are valoare.

Mit 6: Cearta distruge relatiile.
Realitate: Conflictele productive, ajuta relatiile. Cearta nu este neaparat un lucru rau, daca stiti sa comunicati si daca stiti cat de deaparte sa mergeti intr-o cearta. Nu este indicat sa se ajunga la batjocoriri sau vorbe grele.

Mit 7: Pentru ca relatia sa reziste, celalalt partener trebuie sa se schimbe.
Realitate: De multe ori dam vina pe celalalt pentru ceea ce nu este asa cum ne-am dori, si ii cerem acestuia sa se schimbe, sa faca modificari in comportamentul lui. Atunci cand ajungi sa arati cu degetul catre celalt, relatia ta deja scartaie. Cel mai bine incearca sa vezi ce poti face tu cu privire la anumite lucrurui, si nu il invinui pe celalalt, nu incerca sa-l schimbi, caci schimbandul, schimbi relatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *