6 semne ca nu ai depasit despartirea de fostul

Descopera care sunt cele mai comune atitudini care pot dovedi ca nu ai trecut peste despartirea de fostul tau iubit.

Nimeni nu incepe o relatie cu gandul la despartire, insa unerori se intampla, si poate fi dureros. Sfarsitul unei relatii poate fi un moment delicat pentru tine, peste care este posibil sa nu treci atat de repede pe cat ti-ai imaginat.

despartire

Iata care sunt semnele care arata ca nu ai depasit despartirea de fostul tau iubit:

1. Il cauti pe retelele sociale.
Retelele sociale permit monitorizarea activitatii unei persoane 24 din 24h. Daca tu inca faci asta inseamna, ca nu ai depasit despartirea, si inca simti nevoia sa stii ce se intampla in viata lui.

2. Inca pastrezi obiecte primite de la el, sau obiecte care au fost ale lui.
Acesta este un factor foarte sensibil. Obiectele nu produc durere, insa idolatrizarea lor iti poate face si mai mult rau.

3. Iti amintesti constant de momentele fericite.
Sa iti fie dor este normal, dar sa iti amintesti tot timpul de momentele petrecute cu el, sa legi aceste momente de orice activitate, inseamna ca nu ai reusit sa treci peste momentul despartirii. Aminteste-ti ca nu poti trai in trecut.

4. Crezi ca nu exista nimeni ca el.
Intr-adevar, o persoana nu seamana cu cealalta. Urmatorul tau partener va avea caracteristici distincte dar care pot fi la fel de bune, sau chiar mai bune decat ale fostului. Nu il subestima pe viitorul tau iubit. Sa crezi ca ex-ul este cel mai bun, este un semn clar ca nu ai trecut peste despartire voastra, si inca il doresti.

5. Inca incerci sa cauti vina si justificari pentru ceea ce s-a intamplat.
Relatia este incheiata si nu are sens sa cauti vinovati sau sa gasesti scuze. Daca nu ai depasit momentul despartirii, este posibil ca tu sa te faci vinovata de cele intamplate, insa nu are sens. Mergi mai departe!

6. Cauti caracteristicile ex-ului in alti barbati.
Fiecare persoana este diferita. Daca vrei ca viitorul iubit sa aiba caracteristicile ex-ului, nu vei avea decat de suferit. Acesta este un comportament comun oamenilor care nu au trecut peste relatiile anterioare.

Daca vrei sa treci mai repede peste o despartire, psihologii recomanda sa pastrezi toate obiecte, pozele ce ti-ar putea aminti de fostul, intr-o cutie la care sa nu ai acces usor. Intr-o zi vei avea puterea sa o deschizi si sa hotarasti lucid ce vrei sa pastrezi si ce nu.
De asemena, in asemenea momente cheie, familia si prietenii iti sunt de folos pentru ca despartirea sa fie cat mai rapida si mai putin dureroasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *