Pastila care permite oamenilor sa traiasca 120 de ani, creata in Rusia

Cercetatorii din Moscova au creat pastila despre care spun ca ar putea permite oamenilor sa traiasca pana la 120 de ani.

pastila

Cercetatorii rusi, de la Universitatea de Stat din Moscova, testeaza pastila care ar putea amana debutul procesului de imbatranire. Aceasta contine un nou tip de antioxidant, care ar influenta mitocondriile, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie si care sunt implicate in procesul de imbatranire.

Potrivit lui Maxim Skulacev, in urma testelor pe animale, cercetatorii au observat ca multe dintre bolile legate de imbatranire s-au dezvoltat mult mai incet.

„Daca se va dovedi ca bolile se vor dezvolta mai incet, ideea noastra de a lupta contra imbatranirii prin intermediul mitocondriilor este corecta. Va fi posibil sa amanam batranetea”, a declarat Maxim Skulacev, care lucreaza la perfectionarea acestui tratament de zeci de ani.

„Nu cred ca vom reusi sa traim pana la 800 de ani. Cel mai probabil, vor aparea boli noi, sa spunem boli tipice pentru persoanele in varsta de 120 de ani. Asa s-a intamplat cu cancerul, care era o boala foarte rara in antichitate, cand oamenii mureau tineri”, a mai spus Skulacev.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *