Daca vrei sa ajuti mediul, mananca mai putina carne

Orice vegetarian iti poate spune rapid beneficiile dietei lui. Printre beneficiile legate de sanatate si starea lui bine, sa fii vegetarian te-ar putea ajuta sa contribui la salvarea mediului inconjurator.

Potrivti noilor studii publicate in reviste ce se ocupa cu schimbarile climatice, fiecare mancator de carne este responsabil cu aproape 50% mai multe emisii de gaze cu efect de seara decat un vegetarian, si aproape cu 100 % mai multe emisii de gaze cu efect de sera, fata de fiecare vegan.
Aceasta inseamna ca fiecare mancator de carne are, in medie, o amprenta de carbon mai mare de doua ori decat a unui vegan.

carne

Studiul a comparat emisiile de gaze cu efect de sera a 55000 de persoane care consuma carne, vegetarieni, si vegani din marea Briatanie

Raportul noteaza ca produsele de origine animala, au emisii mai mari decat produsele pe baza de plante. Acesta discrepanta este legata de culturie utilizate ca hrana pentru animale, si de metanul produs de animale

Reducerea consumului de carne si a altor produse pe baza de carne, pot aduce o contributie valoroasa la atenuarea schimbarilor climatice.

Asa ca… daca vrei sa ajuti mediu, mananca mai puina carne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *