Cand se schimba ora in 2017

Trecerea la ora de vara a Romaniei, se face in ultima duminica a lunii martie. In 2017 trecem la ora de vara in noaptea 25 spre 26 martie, cand ora va fi data inainte, ora 3 va deveni ora 4. Astfel ziua de duminica, 26 martie 2017, va fi mai scurta cu o ora, aceasta va avea 23 ore.

Cum iarna a fost grea si geroasa, toata lumea asteapta primavara, asa ca schimbarea la ora de vara este binevenita, chiar daca duminica vom dormi mai putin. Soarele rasare mai devreme si apune mai tarziu, asa ca in zilele ce vor urma ne vom bucura mai mult de lumina soarelui, si vom avea timp destul sa facem ce ne dorim pana la lasarea serii. Acesta este si scopul schimbarii orei, acela de a profita cat mai mult de lumina solara.
Deci, nu uita ca in ultimul weekend din martie sa dai ceasul cu o ora inainte, trecem la ora de vara.

Ora de vara 2017. Nu doar in Romania se trece la ora de vara, ceasurile vor fi date inainte, in acelasi timp, in toate tarile Uniunii Europene. Peste 70 de state trec la ora de vara, respectiv la ora de iarna, insa nu toate in aceeasi perioada.
Romania a trecut pentru prima data la ora de vara in 1932, iar primii care au introdus-o au fost germanii in 1916.

Trecerea la ora de iarna in 2017 se va face Duminica 29 Octombrie, cand ceasul va fi dat inapoi cu ora ( -1 ora – ora de iarna). Atunci ora 4 va deveni ora 3, ceea ce insemna ca 26 Octombrie va fi o zi mai lunga, si vor dormi mai mult.
Cum ne afecteaza trecerea la ora de vara

Trecerea la ora de vara poate avea consecinte asupra psihicului si a sanatatii oamenilor, de aceea organismul are nevoie de o perioada de acomodare. Schimbarea orei poate afecta ceasul bilogic dar pot interveni si dereglari hormonale.
Totodata, s-a constatat ca in perioada imediat urmatoare trecerii la ora de vara au loc mai multe accidente rutiere. Trecerea la ora de vara favorizeaza aparitia oboselii si a lipsei de atentie. Specialistii sunt de parere ca adaptarea la schimbarea orei se poate face in decurs de o saptamana.

 

foto: onehdwallpaper.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *