Bulgaria vrea sa interzica margarina

margarinaDieteticienii bulgari vor sa interzica vanzarea margarinei, din cauza nocivitatii acizilor grasi, prezenta in acest produs alimentar, obtinut dintr-un amestec de grasimi vegetale si animale.

Expertii de la Agentia bulgara de Siguranta a Hranei considera ca un consum prelungit de margarina poate fi daunator, deoarece acizii grasi se digera greu si ingreuneaza metabolismul, fapt ce poate cauza diverse afectiuni.

Nutritionistii ne avertizeaza ca margarina este mai periculoasa decat grasimile naturale animale – untura de porc, untul. Pe termen lung, margarina determina aparitia bolilor cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative. Atunci cand sunt asimilate de catre organism, aceste grasimi afecteaza sistemul imunitar, determina o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la cancer. Margarina poate dezvolta si rezistenta la insulina, in cazul diabeticilor.

La fel ca si in Romania, margarina este foarte populara in Bulgaria, datorita pretului sau scazut, in comparatie cu untul, si este recomandata, prin intermediul reclamelor, atat copiilor, cat si persoanelor cu afectiuni cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *