Avertisment in legatura cu medicamentul Diclofenac

consum-pastileAgentia Europeana pentru Medicamente (AEM) a lansat un avertisment despre diclofenac, medicament utilizat pe scara larga pentru ameliorarea durerii si a inflamatiei.

Specialistii afirma ca acest medicament, folosit mai ales in doze mari (150 mg zilnic), creste in mod considerabil riscul de atac de cord, motiv pentru care solicita doctorilor sa ia in calcul acest risc atunci cand prescriu medicamentul.

Desi Agentia Europeana pentru Medicamente confirma faptul ca beneficiile diclofenacului sunt totusi mai mari decat riscurile, acesta nu este recomandat pacientilor cu afectiuni cardiace, probleme circulatorii sau infarct miocardic. Nici pentru pacientii cu tensiune arteriala, diabet zaharat sau funaotrii nu este indicat.

Studiul Agentiei Europeane pentru Medicamente a aratat ca folosirea pe termen lung a unor doze mari de diclofenac sau ibuprofen, creste cu o treime riscul de a suferi un atac de cord, sau atac cerebral.  Agentia Europeana a Medicamentului recomanda prescrierea prudentă a medicamentelor care contin codeina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *