28 septembrie – Ziua internationala a dreptului de a sti

28 septembrie  – Ziua internationala a dreptului de a sti. Zi ce constientizeaza oamenii ca au dreptul de a pune intrebari autoritatilor, de a primi raspunsuri, de a cunoaste.

Ziua internationala a dreptului de a sti

28 septembrie a fost stabilita ca Ziua internationala a dreptului de a sti in cadrul Conferintei despre libertatea de informare, care s-a desfasurat la Sofia, in Bulgaria, intre 26 si 28 septembrie 2002. La conferinta au luat parte reprezentanti ai organizatiilor pentru Libertatea de Informare (FOI) din 15 de tari, dar si reprezentanti ai organizatiilor internationale active in domeniul informarii.

La 28 septembrie 2002, activistii FOI au infiintat reteaua internationala „International Freedom of Information Advocates Network” (FOIAnet). Membrii FOIAnet au cazut de comun acord sa colaboreze pentru promovarea dreptului individual de acces la informatii si au adoptat un memorandum care stabileste obiectivele si activitatile retelei. In prezent, peste 200 de organizatii si grupuri civile din intreaga lume sunt membrii FOIAnet si fac schimb de cunostinte si de experiente si se angajeaza in initiative internationale pentru a obtine un acces mai larg in standardele de informare.

foto: kathmanduk2.wordpress.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *