Cum sa faci cumparaturi inteligente

Atunci cand mergi la cumparaturi in supermaket ai nevoie de un „plan de atac” daca vrei sa nu ajungi acasa cu portofelul gol dar si cu produse care nu iti sunt de folos, sau de proasta calitate.

cumparaturi inteligente - fetelestiu.ro

1. Prima regula, si nu este o gluma, este sa nu mergi la cumparaturi cu stomacul gol. Nu, nu este doar un mit. Atunci cand iti este foame esti tentata sa cumperi alimente mai putin sanatoase si in cantitati care depasesc nevoia ta.

2. A doua regula esentila: mergi la cuparaturi cu lista  facuta de acasa si incearca sa o respecti.

3. Ia alimente in cantitati potrivite pentru nevoiele tale. Nu lua mai mult decat crezi ca vei consuma. Alimentele risca sa se strice pana ajungi sa folosesti toata cantitatea cumparata.

4. Nu te lasa prada promotiilor. Cand vorbim de produse alimentare „2 la pret de 1” analizeaza-le calitatea. Acestea pot fi inferioare calitativ de aceea se si vand la promotie.

5. Alege produse care sunt plasate inaccesibil pe raft. De obicei produsele mai slabe calitativ sunt cele care sunt scoase in fata, sunt puse la nivelul ochiului pentru a se vinde mai usor.

6. Citeste cu atentie atichetele produselor. Ingredientele sunt trecute pe eticheta produselor in ordine descrescatoare in functie de cantitate. Primele ingrediente se regasesc in produs in cele mai mari cantitati. Citeste eticheta pentru a te asigura ca produsele pe care le pui in cos nu contin si substante nedorite. De exemplu, daca vrei sa cumperi un iaurt sanatos, ai grija, multe iaurturi contin si zahar. Daca vrei sa nu il iei tocmai pe cel cu zahar, atunci citeste eticheta.

7. Fii atenta la produsele „100% naturale”, „bio”, „zero zahar”. Este posibil ca acestea sa nu fie atat de sanatoase precum le crezi. De exemplu in locul zaharului, pot fi folosite diferite substante nocive pentru indulcire.

8. Evita produsele semipreparate. Acestea sunt mai scumpe si contin cantitati mari de grasime, sare si zahar, dar si stabilizatori de gust.

Atunci cand mergi la shopping in supermarket, opteaza pentru alimente proaspete, sanatoase, in cantitai adaptate nevoilor tale, toate acestea pentru o buna sanatate si pentru cheltuieli reduse.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *