Top 7 mituri despre nutritie

Exista o multime de mituri despre nutritie si diete sanatoase. Suntem tentati cu totii sa credem ceea ce ni se spune, in ideea ca s-au facut cercetari, iar noi trebuie sa consumam fara sa cercetam.

Exista o multime de mituri cu privire la o nutritie sanatoasa. Iata un top 7 al miturilor despre nutritie:

mituri nutritie

1. Etichete care spun „natural”
Nu crede tot ce ti se spune, nu judeca dupa coperta. Agentii de publicitate vor sa-si vanda produsul chair cu pretul unei imagini false Citeste toate ingredientele de pe eticheta, inainte de a cumpara orice produs alimentar etichetat ca „natural”.

2. Anunturile care garanteaza rezultate bune
Toate reclamele garanteaza rezultate bune, dar este o buna strategie de marketing. Acestea sunt trucuri vechi pentru a vinde produsele, asa ca ai grija.

3. Junk food cu „moderatie” este ok
Manarea de tip junk food este rea indiferent de cantitate. Intr-adevar, daca mananci o data la doua zile fast-food, ai fi tentat sa spu ca nu au nici un efect, insa rezultatele le vei vedea mai tarziu. Consumul cu moderatie de mancare junk food nu este ok!

4. Vitaminele pot substitui alimentele
Vitaminele sunt bune pentru corpul tau dar ele nu substituie alimentele in intregime. Organismul are nevoie de o dieta adecvata pentru a functiona la nivelul sau optim.

5. Pierderea in greutate este intotdeauna sanatoasa
Oamenii au devenit obsedati de gandul ca trebuie sa piarda in greutate. Cu toate acestea pierderea in greutate nu inseamna ca trupul tau este sanatos, mai ales daca nu esti supraponderala.

6. Cu cat faci mai multe exercitii cu atat esti mai sanatos
Fiecare persoana are n metabolism diferit, prin urmare exercitiile trebuie sa fie diferite. Tu trebuie sa lucrezi intotdeauna in functie de nevoile corpului tau. Exercitiile excesive pot fi daunatoare.

7. O dieta sanatoasa este scumpa
Un mit creat de oamenii lenesi, care nu vor sa faca nici un efort. O dieta sanatoasa nu trebuie sa fie scumpa, din contra poate fi o buna modalitate de a economisi bani, deoarece nu trbuie sa te rasfeti cu mese bogate si fast food.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *