Socul si multiplele sale beneficii

In luna mai infloreste socul. Acesta este una dintre cele mai puternice plante depurative. Socul ajuta la eliminarea toxinelor, creste imunitatea organismului si distruge microbii.

Stiati ca florile de soc sunt cele mai vechi plante cultivate de om? De peste 4000 de ani tratarea astmului si a alergiilor s-a bazat pe florile de soc. Florile de soc au o mare putere de vindecare.

flori de soc

Socul contine vitamina A, complexul de vitamine B: B1, B2, B3, si vitamina C. Socul este de asemenea un diuretic eficient si un bun laxativ.

Antioxidantii continuti de florile de soc sunt esentiali pentru protejarea organismului de radicalii liberi. Radicalii liberi pot afecta reproducerea celulelor, provocand schimbari profunde. Cei mai puternici antioxidanti din florile de soc, lupta impotriva radicalilor liberi, neutralizand aceste toxine inainte de a produce lesiuni semnificative.

Florile de soc inbunatatesc functia hepatica a organismului prin stimularea organismului si ajuta la eliminarea deseurilor metabolice.

Florile de soc te pot ajuta in lupta impotriva alegiilor si a astmului bronsic. Reumatismul si durerile de dinti, precum si tulburarile tractului urinar pot fi combatute cu ajutorul florilor de soc.

Unele produse cosmetice ce incorporeaza in compozitia lor extracte din flori de soc au efect tonic pentru piele. Aceste creme ajuta la indepartarea petelor pielii.

Esti obosita si stresata dupa o zi la birou? Prepara o cesca de ceai de flori de soc. Bauta alaturi de putina lamaie sau ghimbir, va ajuta la relaxarea ta. Ceaiul de soc are afect calmant si te poate scapa de alergiile sezon.

Pentru prepararea ceaiului de soc foloseste flori uscate, frunze, seminte de flori. Tine minte ca ceaiul de soc are efecte diuretice, asa ca daca bei mai mult de o ceasca de ceai pe zi, poate avea consecinte neprevazute.

socata

Socata este recomandata pentru tratarea constipatiei si in cazul infectiilor urinare. Socata are efecte puternice depurative, si este bun tonic fizic si nervos. Pentru a te bucura de beneficiile socatei aceasta trebuie consumata cu 15 – 20 de minute inainte de masa.
Socata este recomandata si daca vrei sa scapi de kilogramele in plus. Acestea ajuta la eliminarea excesului de apa la nivelul tesaturilor si la dizolvarea stratului de tesut adipos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *