Rosul unghiilor – cum putem scapa de acest obicei

Multi oameni isi rod unghiile regulat, fara sa-si dea seama, iar acest obicei face ca unghiile sa aiba, printre altele, un aspect neplacut. Rosul unghiilor este un obicei pe care multi si-l dezvolta in timpul copilariei, iar multi dintre ei si-l pastreaza in timp. Cu trecerea anilor, acest obicei se transforma in tic, si asta face mult mai dificila incercarea noastra de a renunta la el.

rosul unghiilorRosul unghiilor poate provoca o serie de probleme care tin atat de estetica cat si de sanatatea unghiilor. Structura si cresterea unghiilor este afectata de microfisurile care pot aparea, iar unghiile vor creste neuniform si stratificat fara a acoperi intreaga suprafata a carnii. Acest lucru nu se intampla in toate cazurile. Depinde de intensitatea si frecventa cu care iti rozi unghiile.
Rosul mentine unghiile prea scurte, si asta poate provoca dureri. De asemenea, unghiile prea scurte reduc aderenta si precizia degetelor.
Trebuie stiut ca atunci cand iti rozi unghiile, iti sunt afectati si dintii, exercitand constant miscarea de muscatura. Acest lucru creste uzura zonei si sensibilitatea dintilor.
Faptul ca ne roadem unghiile poate aduce probleme si in ceea ce priveste organismul nostru. Rozand unghiile, avem tendinta sa ducem mana la gura fara sa ne asiguram ca au fost spalate. Ca atare, acest obicei poate duce la transmiterea bacteriilor. Unghiile sunt, de cele mai multe ori, locul unde sunt colectate aceste microorganisme.

Iata 4 moduri prin care poti inceta sa-ti mai rozi unghiile.

cum scapi de unghiile roase1. Incearca sa reduci nivelul de stres.
De multe ori ne roadem unghiile datorita stresului si agitatiei. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa reduci sau sa elimini stresul. Incearca sa te concentrezi asupra a ceea te nelinisteste si te face asa nervoasa. In cele mai multe cazuri, vei realiza ca nu e nevoie sa te enervezi. Oricum, poti combate nervii cu metode alternative (guma de mestecat, acadele, bomboane mentolate, etc.)

2. Adreseaza-te farmacistului.
La farmacie poti gasi un lichid care se aplica pe unghii pentru a le da un gust neplacut. Este o modalitate foarte buna de a te face sa-ti dai seama ca rosul unghiilor este „dezgustator”.

3. Ai mai multa grija de unghiile tale.
Cand vei vrei sa-ti rozi iarasi unghiile, te vei gandi de doua ori. Iti va placea sa ai unghiile mereu curate si ingrijite.

4. Puneti unghii false.
Mergi la un salon de infrumusetare si cere sa ti se aplice unghii false. Unghiile false nu numai ca te vor impiedica sa-ti mai rozi unghiile, dar te vor face sa-ti dai seama cat de frumoase sunt mainile cu unghiile ingrijite

Vezi si ce sunt ticurile si cum le putem combate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *