Remedii pentru durerea de spate

durere spateDurerea de spate poate aparea brusc sau poate fi de lunga durata; deseori se agraveaza dupa statul prelungit in picioare si poate afecta orice parte a coloanei vertebrale. Durerea lombara poate fi asociata cu durerile de picioare.

Daca intr-un moment al vietii ai suferit de dureri de spate, atunci exista probabilitatea de 90%  ca aceste dureri sa revinda. Majoritatea durerilor de spate pot fi ameliorate prin medicina alternativa chiar daca, uneori, metoda chirurgicala este singurul remediu.

Daca ai dureri de spate, incearca sa mentii spatele intr-o stare sanatoasa si mobila. Nu sta in pat mai mut de 48 de ore, chiar daca te confrunti cu dureri puternice. Daca durerea persista apeleaza la un medic.

Remedii pe baza de plante
Remediile pe baza de plante pot ameliora durerile de spate, dar cand durerea are o cauza mecanica precum deviatia de disc, medicina conventionala este indicata.

Durerea in zona lombara poate fi asociata cu probleme de rinichi. Foloseste ca remedii, matasea de porumb (2 lingurite la o cana de ceai)

Pentru a ameliora durerea de spate imbiba o compresa cu 100 ml de apa fierbinte in care au fiert o lingura mare de calin si o lingura de scortisoara. Antiinfalmatoriile cum este gheara diavolului pot ajuta, de asemenea.

Nutritie
Daca ai dureri de spate consuma cantintati mari de telina si patrunjel pentru a stimula eliminarea lichidelor.

  • guliile sunt cunoscute pentru actiunea lor antiinflamatoare;
  • ananasul pentru enzimele sale analgezice;
  • pestele gras pentru mentinerea mobilitaii.

Redu consumul de cafeina si evita sa ridici greutati prea mari.

Aromaterpie
Determinare cauzei durerii se spate este foarte importanta:

  • Pentru probleme musculare foloseste lavantica, ghimbir, sovarf;
  • Pentru probleme de disc si dureri de rinighi: levantica, musetel, sovarf.

Uleiurile penru probleme musculare incalzesc si au efecte calmante; cele pentu dureri de rinichi si probleme de disc ajuta la atenuarea durerii. Foloseste acceste uleiuri musculare la masaj.

Ed. Litera International – “Ghidul sanatatii tale”

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *