Pudra de cacao – beneficii pentru sanatate

Ciocolata este unul dintre cele mai populare alimente din lume. Este delicioasa si poate fi consumata sub diferite forme, in diferite retete, avand reputatia de aliment pentru buna stare de spirit.

De ce este ciocolata atat de benefica pentru sentimentul de bunastare?
Raspunsul se afla in cacao – principalul ingredient care stimuleaza productia de serotonina.

cacao

Desigur, toata lumea stie ca nu este recomandat sa consumam ciocolata in cantitati mari. Acest lucru se datoreaza faptului ca ciocolata are pe langa cacao si alte ingrediente, cum ar fi grasimile, care consumate in exces duc spre obezitate si probleme de sanatate.

Cel mai bun mod de a te bucura de beneficiile pudrei de cacao, este sa o consumi ca atare, sub forma de praf, fara adaos de zahar. Pudra de cacao este foarte usor de gasit pe piata, insa consumul trebuie sa fie adaptat organismului tau.

Beneficiile pudrei de cacao pentru sanatate:
Avantajele consumului de cacao sunt numeroase. Este bogata in vitamine (vitamina C si E), minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, sodiu) si fibre.

1. Pudra de cacao este un antioxidant puternic – lupta impotriva radicalilor liberi – prin urmare previne imbatranirea prematura si aparitia bolilor.

2. Pudra de cacao imbunatateste starea de spirit – este sursa de triptofan – aminoacid responsabil pentru producerea de serotonina, un neurotransmitator de bunastare.

3. Pudra de cacao este benefica pentru intestin, ajutand la reglarea florei intestinale.

4. Consumul de cacao, bun aliat pentru inima – bogata in fitochimicale si antioxidanti ce promoveaza sanatatea cardiovasculara.

5. Pudra de cacao este buna pentru persoanele cu diabet zaharat – deoarece poate imbunatati actiunea insulinei.

Pudra de cacao – aliat in curele de slabire?
Pudra de cacao este bogata in polifenoli – substante care sunt in stransa legatura cu arderea grasimilor. Pentru a te ajuta sa slabesti, pudra de cacao trebuie inclusa intr-o dieta echilibrata, ghidata de un nutritionist.

Cum consumi pudra de cacao
Pudra de cacao poate fi consumata in diferite retete, alaturi de o gama variata de alimente. O buna optiune sunt fructele, pe care poti presara cacao in functie de gustul tau.
Cantitatea recomandata pentru consum variaza de la persoana la persoana si trebuie indicata de specialistul in nutritie, pentru a te bucura din plin de beneficiile pudrei de cacao.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *