Nas infundat? Invata cum sa il desfunzi

Nasul infundat nu este tocmai o urgenta medicala, dar un astfel de simptom ia somnul oricui. Discomfortul de a nu respira corect iti poate perturba linistea zilei si mai rau iti poate perturba somnul.

Cauzele nasului infundat sunt multiple: infectii, alergii, schimbari bruste de temperatura, raceli, si chiar unele medicamente pentru hipertensiune. De asemenea, pot exista si alte probleme care sa cauzeze infundara nasului, cum ar fi:  deviatie de sept, polipi, hipertrofia amigdalelor.

nas infundat

Pentru a rezolva cat mai usor problema nasului infundat, verifica sfaturile de mai jos.

1. Umiditatea mediilor
Aerul cald si umed poate ajuta la desfundarea nasului, lasand aerul sa treaca mai usor. O baie fierbinte, ar putea fi o buna idee. Daca ai dispozitive de umezire a aerului, nu ezita sa le folosesti, insa nu uita de curatarea periodica. Sa respiri un aer curat este la fel de important cu respirarea aerului umed.

2. Spalarea nasului
Clatirea nasului cu apa distilata poate indeparta discomfortul pentru o vreme. Nu folosi apa de al robinet, deoarece aceasta contine diverse bacterii care in cele din urma pot dezvolta infectii in nas.

3. Folosirea medicamentelor
Exista in farmacii o multime de medicamente decongestionante. Ele te scutesc de discomfortul nasului infundat pentru o vreme. Dar, ai grija, dupa ce efectul acestor medicamente se stinge, nasul tau se poate infunda chair mai rau, ba mai mult, folosite pe o perioada indelungata acestea pot da dependenta, iar dependenta are efecte secundare grave, cum ar fi: cresterea tensiunii arteriale, cresterea frecventei cardiace si insomnii.

4. Identificarea cauzelor
Cel mai bun mod de a rezolva problema este identificarea si tratarea cauzelor sub indrumarea unui medic ORL. Daca ai folosit decongestionante si acestea nu si-au facut efectul, atunci cu siguranta este cazul sa mergi la doctor pentru a indentifica si trata cauza nasului infundat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *