Motive pentru care sa incepi sa practici pilates incepand de maine

Conceptul de “pilates” a aparut in anii ’20 si a fost destinat initial barbatilor si atletilor. Apoi, intreaga lume a inceput sa experimenteze viziunea lui Joseph Pilates despre cum acest sport poate schimba corpul si viata pentru totdeauna.

Marga Balan, fondatoarea Școlii de Pilates si creatoarea conceptului EVOpilates – Evolutie, Fluenta , Excelenta – ofera zece motive pentru care orice persoana care nu practica inca pilates o poate face incepand de maine, punand accentul pe beneficiile uriase pe care aceste tipuri de exercitii le au pentru corpul , mintea si spiritul oricarei persoane.

Pilates

“1. Practicarea exercitiilor de tip pilates ne invata sa respiram – Respiratia completa si corecta creste durata de viata, marind gradul de constientizare si participare la propria viata.

2. Pilatesul corecteaza postura – Este vorba despre o reeducare posturala. In acest fel, se elimina tensiunile musculare si articulare.

3. Corpul incepe sa se remodeleze – Remodelarea corporala este sustinuta de un centru puternic al corpului care permite rezistenta la efort cat si constanta in practicarea sportului.

4. Practicarea de exercitii de tip pilates energizeaza si revigoreaza sistemul circulator si endocrin, imbunatatind starea generala de sanatate.

5. O ora de pilates relaxeaza si detensioneaza sistemul nervos – La inceputul unei zile grele sau la sfarsitul unei zile imposibile, pilatesul este cea mai buna alegere pentru psihic.

6. Are loc o echilibrare metabolica si hormonala – Metabolismul accelereaza, permitandu-i organismului sa arda mai repede caloriile in plus.

7. Exercitiile de pilates ii fac pe practicanti sa actioneze relaxat – Acestia devin constienti de propriul corp si capata putere si rezistenta.

8. Somnul si relaxarea devin mai profunde – Dupa doar cateva sedinte de pilates se observa o imbunatatire majora din acest punct de vedere.

9. Corpul, mintea si emotiile incep sa se remodeleze si sa se armonizeze, permitand o mai buna cunoastere a sinelui.

10. Increderea de sine a participantilor creste considerabil – Corpul incepe sa mearga la unison cu spiritul”, spune Marga Balan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *