Mituri si adevaruri despre ciocolata

Ciocoalta este o ispita careia ii rezistam cu greu. In plus fata de satisfactia papilelor gustative, ciocolata are multiple beneficii pentru sanatate.

Pentru aceste motive, ciocolata ramane cel mai dorit duce de catre femei si unul dintre dusmanii dietelor.

Exista si multe mituri despre ciocolata. Afla ce este adevart si ce este doar un mit, pentru a sti ce platesti cu adevarat pentru aceasta placere.

ciocolata

Ciocolata duce la aparitia cosurilor
Mit – Nu exista nici un studiu stiintific care sa ateste ca ciocolata poate provoca aparitia cosurilor. Cosurile sunt legate de probleme hormonale si factori genetici.

Ciocolata da migrena
Mit – Durerile de cap si consumul de ciocolata nu au legatura. Cu toate acestea, persoanele sensibile pot suferi de migrene, deoarece ciocolata contine feniletilamina si cofeina, substante care pot fi puse in legatura cu durerea de cap.

Consumul de ciocoalta este bun pentru sanatate
Adevarat – Desi ciocolata contine un nivel crescutde calorii, ea contine si vitaminele A, B, C, D si E, minerale precum calciu, fier si fosfor. Ciocolata are de asemenea, o concentratie mare de flavonoide, antioxidanti care lupta impotriva imbatranirii si reduce colesterolul rau din sange.

Ciocolata neagra este cea mai potrivita, deoarece are o concentratie mare de flavonoie. Ciocolata cu lapte sau alba, sunt cele mai putin recomandate datorita continutului de grasimi saturate.

Ciocolata da dependenta
Mit – Ciocolata nu da dependenta. Nu contine nicio substanta caare sa dea dependenta. Ceea ce se intampla dupa consum, este ca dulcele stimuleaza bunastarea.

Ciocolata amelioreaza sindromul premenstrual
Adevarat – Acest lucru se intampla deoarece ciocolata stimuleaza sentimentul de placerea si bunastare. Determina eliberarea serotoninei in corp, substanta considerata „hormonul fericirii”.
Mai mult, cantitatea mare de zahar da energie si scade oboseala. Aceste beneficii ajuta foarte mult in zilele de anxietate si iritare ale sindromului premenstrual.

Ciocolata ingrasa
Adevarat – Ciocolata are un continut mare de grasime. Daca vrei sa slabesti, indicat este ca consumi cu moderatie ciocolata, deoarece are un continut caloric ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *