Kefirul – un aliment sanatos si prietenos cu dieta

Ce este kefirul? Kefirul este un aliment de origine turca asemanator cu iaurtul, mai subtire si mai sanatos.

Iaurtul este un aliment care ajuta la digestie si ofera vitamine esentiale pentru un organism sanatos.

kefir

Kefirul, desi mai putin cunoscut, are potentialul de a aduce o mare revolutie in lumea dietelor, in principal datorita flexibilitatii sale de pregatire si datorita numarului scazut de calorii.

Kefirul poate fi aliatul tau intr-o dieta echilibrata caloric: 100 g de kefir contine aproximativ 40 de kcal.

Unul din principalel avantaje ale Kefiruli este restabilirea floreai intestinale. El este un aliment probiotic, format din diferite tipuri de drojdie si lactobacterii care ajuta la digestie. Kfirul contine mai multe culturi lactice decat iaurtul. In plus, kefirul are numeroase avantaje nutritionale:

– sursa de calciu si proteine. Calciul ajuta la intarierea oaselor iar proteinele contribuie la producerea de enzime si anticorpi.

– bogat in vitamina B, in special vitamina B1, si B 12, dar si vitamina K. Vitmina B1 contribuie la buna functionare a sistmului nervos, in timp ce vitamina B 12 combate anemia. Vitamina K ajuta la coagularea sangelui.

– bogat in magneziu si alte importante minerale ce ajuta sistemul nervos.

Consuma kefir pentru tine si sanatatea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *