Inelul contraceptiv, contraceptia potrivita pentru fetele ocupate

Prezervativul ia din placere sau esti alergica la lubrifianti, pastilele contraceptive deregleaza organismul si hormonii sunt dati peste cap, steriletul poate cauza infectii dar vrei o masura contraceptiva potrivita? Alege inelul contraceptiv!

Ce este inelul contraceptiv?

inel contraceptivEste un inel pe care il vei introduce in vagin si care va elimina hormoni care sa impiedice conceptia. Il vei introduce singura in vagin in prima zi a menstruatiei, se pastreaza trei saptamani in vagin iar in a patra saptamana il scoti. In perioada de pauza de o saptamana menstruatia va veni iar dupa o saptamana in aceeasi zi se va pune alt inel nou. Aceasta metoda contraceptiva functioneaza ca si anticonceptionalele orale. Trebuie sa tineti minte ca daca il uitati in vagin peste 21 de zile, el va va proteja cam 35 de zile de o sarcina nedorita. Dupa ce il scoti este important sa te protejezi deoarece exista riscul sa ramai insarcinata.

Este pus bine?

O intrebare care sigur va sta pe buze: e pus bine? Da, fixarea se face bine deoarece absorbtia hormonala se va face prin pliurile mucoasei vaginale care se vor intinde atunci cand veti monta inelul. Daca va ganditi ca va durea, nu o sa doara deoarece zona de insertie nu este dureroasa.

Daca il scoatem afara, ce facem?

In cazul in care se intampla accidente si inelul va fi scos afara, il spalati cu apa si il introduceti inapoi.

Pot ramane insarcinata dupa ce renunt la inelul contraceptiv el?

Poti ramane insarcinata dupa urmatoarea menstruatie cand vei fi la ovulatie. Daca nu ai alte probleme de sanatate cu organele genitale poti ramane cu usurinta insarcinata. Nu trebuie sa astepti 6 luni ca dupa administrarea pilulelor pentru a ramane insarcinata.

El va simte inelul contraceptiv?

In timpul actului sexual partenerul tau nu va simti inelul contraceptiv. Aceasta metoda contraceptiva va favoriza orgasmul pentru amandoi, placerea va fi maxima si nu veti avea grija unei sarcini nedorite.

Inelul contraceptiv te protejeaza de o sarcina nedorita nu si de o BTS si de aceea este recomandat sa folosesti aceasta metoda contraceptiva doar daca ai un partener stabil si nu se pune problema de boala cu transmitere sexuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *