Fructele Goji – ajutor pentru o viata sanatoasa

Fructele Goji devin din ce in ca mai cunoscute pentru beneficiile lor. Goji sunt originare din Asia si se disting printr-o vasta lista de beneficii pentru sanatate, incluziv promisiunea de a rafina silueta.

goji

Potrivit nutritionistilor, fructele goji sunt ideale in curele de slabire. Ele au o valoare nutritiva ridicata si putine calorii. O lingura de goji are aproximativ 50 de calorii, si o concentratie mare de vitamina C, proteine, zinc, fier, minerale, acizi grasi nesaturati si alte elemente nutritive.

Beneficiilor fructelor goji pentru sanatate sunt numeroase:
– imbunatatesc sistemul imunitar;
– ajuta la echilibrarea nivelului homonilor;
– bogate in antioxidanti, previn bolile cardiovasculare si inflamatorii;
– ajuta la mentinerea colesterolului stabil, datorita acidului linoleic;
– contin minerale ce lupta cu cancerul;
– cresc nivelul de energie, imbunatatind activitatea fizica;
– ajuta la somnul de calitate superioara;
– imbunatateste capacitatea de concentrare;
– reduc oboseala si stresul;

Te ajuta fructele goji sa slabesti?
Goji nu este un „miracol” in procesul de slabire, dar combinate cu o dieta echilibrata, acestea aduc beneficii. Bogate in nutrienti, ajuta la imbunatatirea activitatii fizice, esentiala in cadrul programelor de slabit sanatos.

Cum se consuma fructele goji
Find un fruct datator de energie, nutritionistii recomanda consumul dimineata sau inainte de activitate fizica. Metoda de preparare este destul de variata: poti amesteca o lingura de fructe de goji in iaurturi naturale, cereale, chiar si salate. Aceleasi fructe de goji pot fi folosite si ca ingredint in sucuri naturale.

Fuctele goji pot fi gasite sub forma deshidratata sau incapsulata, in magazine alimentare sau farmacii. Indiferent de versiunea pe care alegi sa o consumi, proprietatile fructelor raman aceleasi la fel ca si beneficiile.

Consumul de goji nu este indicat in cazul copiilor si gravidelor. De asemenea, trebuie evitate si de catre persoanele cu probleme circulatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *