Efecte uimitoare ale mancarii junk food pentru creier

Este cunoscut faptul ca mancarea junk food nu este benefica pentru sanatate si silueta, insa ea are si alte efecte daunatoare uimitoare pentru creierul nostru.

Anxietatea este doar unul dintre efectele daunatoare ale mancarii junk food, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Toronto. Dar aceasta nu este singura descoperire in ceea ce priveste efectele daunatoare a ale mancarii junk food:

1. Consumul de junk food afecteaza abilitatile de management 

buget
„Ce preferi, o recompensa monetara maine sau saptamana viitoare mai multe?” aceasta a fost intrebarea cercetatorilor pentru participantii la studiu.
Respondentii aflati in fata unui fast food au fost cu 40% mai vulnerabili, optand pentru recompensa mica imediata, fata de cei care se aflau in fata altor tipuri de restaurante.
Motivul? Intr-un restaurat fast food totul este proiectat pentru a ne face mai nerebdatori.

2. Mancarea junk food te face sa mananci mai mult

junk food
Te-ai intrebat vreodata de ce multe restaurante fast food folosesc culorile rosu si galben pentru logourile lor? Ei bine, s-a aratat ca aceasta combinatie de culori ascute apetitul si te conduce catre un consum ridicat fata de ceeea ce ai nevoie.

3. Mancarea junk food induce depresia

 depresie
Alimentele bogate in grasimi si zahar modifica activitatea chimica a creierului si pot provoca in cele din urma diferite simptome ale depresiei.

4. Consumul de junk food impiedica aprecierea frumusetii

natura
Frecventand fast food-urile incepe sa fie dificil pentru noi sa apreciem frumusetea dintr-o lucrare de arta, din natura. Si toate acesta datorita tulburarilor provocate de mancarea junk food.

Dupa cum ai vazut, mancarea junk food iti poate dauna destul de mult. Fa o schimare in alimentatia ta! Inca mai ai timp sa renunti la junk food!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *