Dr Oz: un simplu gest te poate feri de virusul Ebola

In aceasta vara a circulat zvonul raspandirii virusului Ebola in Europa si chiar in tara noastra, insa uneori adevarul ne este strain.

Ebola este o boala zdrobitoare in Africa de Vest. Acolo au murit peste 1000 de oameni in 2014 datorita unei epidemii. Virusul Ebola a fost diagnosticat pentru prima data in 1976 intr-o localitate din Zair, aflata pe malul raului Ebola. Rata de mortalitate a celor infectati este de aproape 90%, iar virusul se transmite prin contact direct cu sangele sau cu alte fluide corporale ca: saliva, urina, mucus, fecale, ale unei persoane sau animal infectat. Virusul Ebola nu se transmite prin aer ca gripa.

prevenire Ebola

Pentru a e evita infestarea cu acest virus, este recomandat sa nu se calatoreasca in tarile Africii de vest, unde este o adevarata epidemie.
Pe langa acest lucru, Dr. Oz recomanda spalarea pe maini cu apa si sapun, ca fiind cea mai buna solutie pentru a te apara de virusul Ebola.

Cand calatoresti in tarile Europei, fa-o fara frica si nu uita sa te speli, ori de cate ori ai ocazia, pe maini.
Spalarea pe maini are un impact real in controlul raspandirii virului Ebola, la fel ca in cazul oricarui altui virus.
Spala bine mainile intre degete si pe dosul palmelor, clateste, usuca si relaxeaza-te.

Nu intotdeauna a fost asa. In secolul 19, spalarea mainilor nu era o rutina iar aceasta favoriza raspandirea diferitilor virusi.
Fie ca ne luptam cu un virus teribil si distructiv din Africa, sau cu un virus obisnuit la domiciliu, putem face ceva pentru noi insine. Ne putem proteja spalandu-ne pe maini. Este simplu nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *