De ce sa nu consumam produse lactate

In ultimul timp au aparut multiple controverse legate de produsele lactate. Unii specialisti sustin faptul ca nu este bine sa consumam produse lactate, altii sustin produsele lactate ca fiind bune pentru organismul nostru.

produse lactate

Afla care sunt motivele pentru care unii specialisti sustin ca produsele lactate sunt daunatoare pentru organism:

1. Se spune ca laptele reduce fierul din organimul copiilor mici. De aceea, in 1993 Academia Nationala de Pediatrie din Statele Unite a emis un comunicat prin care sustinea ca niciun copil cu varsta de pana in 18 luni nu trebuie sa bea lapte animal. Acesta contribuie si la reducerea acizilor grasi esentiali si a vitaminei E.

2. Laptele animal stimuleaza organismul sa produca mucus. De aceea, cand esti racit medicii nu recomanda consumul de lapte.

3. Laptele animal este plin de bacterii. Prin urmare aceste bacterii ajung in organism. Pasteurizarea laptelui din comert dureaza 15 secunde, in timp ce bacteriile devin inactive in cel putin 15 minute.

4. Cazeina – proteina intalnita in lapte, duce la umflarea tesuturilor moi. Aceste tesuturi moi sunt intalnite la gat, cavitati nazale si sinusuri. Cand acestea sunt umflate, dificultatile de respiratie apar.

5. Produsele lactate sunt asociate cu mai multe boli, cum ar fi diabetul zaharat, scleroza multipla, inima, sindromul intestinului iritabil si chiar cataracta.

6. Exista dezbateri care sustin ca o cantitate mare de antibiotic ar ajunge in lapte, deoarece fermierii injecteaza vacile pentru a preveni bolile de uger si incetarea laptelui. Aceste antibiotice ajung in organism uman facand lupta cu anumite boli mult mai grea, organismul nereactionand la tratament.

7. Laptele animal si produsele lactate contin cantitati diferite de hormoni proveniti chiar de la vaicile care dau lapte. Acestea, de multe ori, sunt injectate cu hormoni sintetici pentru a creste productia de lapte. Hormonii proveniti din lantul alimentar creeaza probleme de sanatate si duc in cazul copiilor la o pubertate precoce.

8. Laptele contine cantintati mari de grasimi, care pot bloca arterele chiar si persoanelor tinere si cresc colesterolul.

9. Zaharul din lapte este foarte greu de digerat de copii in varsta de pana la 2 ani. Acesta poate crea probleme digestive si alte dificultati.

10. Laptele animal contine un amestec perfect de minerale concepute pentru a ajuta maturizarea sistemului digestiv al puilor lor. Acest sistem digestiv le va permite sa digere corect nutrientii din iarba si plante. Vacile au un sistem digestiv foarte diferit de cel uman, prin urmare avem nevoi diferite. Substantele chimice si minerale din laptele de vaca perturba digestia si absorbtia nutrientilor din alimentatia noastra.

11. Laptele ocupa un loc important cand vorbim de alergii. A fost demonstrat ca afecteaza comportamentul, somnul, si chiar concentrarea.

12. Studiile au aratat ca un consum ridicat de hormoni, colesterol si grasimi – toate acesta regasite in laptele animal – provoaca acnee si riduri ale pielii.

13. Laptele este una dintre substantele ce contine multe dioxine. Se crede ca dioxinele din lapte si branza pot declansa cancerul. De asemenea mai multe studii au asociat laptele cu cancerul de prosata la barbati. Femeile care consuma produse lactate, cresc riscul de cancer ovarian cu 66%.

14. Laptele creste colestorulul, cel care este vinovat pentru bolile de inima.

15. Prezenta vitaminii D in lapte este slab reglementata.

16. Alte efecte asociate cu consumul regulat de lapte animal, ar putea include diaree si constipatie, mai ales in randul tinerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *