De ce nu te poti concentra

Intelege motivele pentru care nu te poti concentra. 

Tuturor ni se intampla sa uitam anumite lucruri, sa nu ne putem concentra la treburile zilnice, sa nu retinem anumite informaitii. Insa, daca acest lucru ti se intampla frecvent, ar trebui sa iti pui un semn de intrebare, si sa descoperi cauzele lipsei tale de concentrare.

lipsa concentrare

Dereglarile hormonale pot fi cauze ale lipsei de atentie. Hormonii sunt cauza multor dezechilibre. Inainte de menopauza femeile pot avea ciclurii menstruale neregulate, modificari ale metabolismului si dificultati de concentrare. Problemele hormonale pot aparea si daca nu te apropii de menopauza, asa ca, cel mai bine este sa consulti un medic.

Lipsa unor vitamine din organism. Fierul este esential pentru organism. In lipsa lui, creierul nu mai este alimentat cu oxigen in parametri normali, iar concentrarea iti este slabita.

Unele medicamente pot slabi puterea de concentrare. Acestea pot fi antidepresive, sedative si medicamente care trateaza anxietatea. Aceste medicamente pot provoca ameteli si confuzie, ceea ce face mai dificila concentrarea. In acest caz este important sa consulti medicul pentru reducerea dozei sau schimarea medicamentatiei cu o alta mai putin puternica, care afecteaza mai putin concentrarea.

Renuntarea la fumat  in prima faza, poate impiedica buna concentrare. Este esential sa ai vointa si sa renunti complet la tigari. Treptat concentrarea ta va reveni in parametri normali.

Obiceiurile alimentare neregulate si un regim alimentar nesanatos pot fi o piedica in calea atentiei tale. Dieta proasta poate determina hipertensiune arteriala si colesterol ridicat. Acestea ne determina sa fim mai putini activi, afectand buna functionare a creierului.

Stresul, anxietatea, acumularea de probleme si multiplele responsabilitati afecteaza in mod direct nivelul de concentrare. Introdu in viata ta, momente de liniste si calm, pentru a scspa de tensiune, a te relaxa si a te concentra cat mai bine. Ai grija la responsabilitatille pe care le iei asupra ta. Indicat este delegi din sarcini si sa iti iei astfel o greutate din spate.

Lipsa de somn este o cauza des intalnita  in problemele de concentrare. Ai nevoie de 7 sau 8 ore de somn pe noapte pentru a functiona in parametrii normali. Altfel risti ca puterea de concentrare sa-ti fie afectata. 

O cauza a lipsei de concentrare este si deficitul de atentie (ADHD) sau hiperactivitatea de care suferi. Daca nu poti sta intr-un loc prea mult timp, nu te poti concentra, esti agitat, ai tendinta de te misca tot timpul, este indicat sa cosulti un medic specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *